Bolig

Her vil gigantene bygge 1500 boliger

Entra, Camar Eiendom og OBOS vil bygge 1500 boliger og 6000 arbeidsplasser på restene av det gamle industriområdet i Jåttåvågen.

TREKLØVER: I samarbeid med Entra og Camar Eiendom ønsker OBOS å bygge 1500 boliger og 6000 arbeidsplasser i Jåttåvågen.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Jåttåvågen mellom Stavanger og Sandnes var lenge et tradisjonelt industriområde, men er i dag langt på vei omformet til boliger og arbeidsplasser. Nå skal neste utviklingsfase i gang, og da ønsker OBOS å være med på å utvikle området videre med boliger, arbeidsplasser og friområder, ifølge en pressemelding.

– Det er et stort og spennende område som skal utvikles over flere år. Av litt ulike årsaker har vi ligget lavt i Stavanger de siste årene, men er nå virkelig klare til å satse på denne regionen igjen. OBOS har også flere andre utbyggingsprosjekter på trappene i Stavanger, sier prosjektdirektør Helge Eggja i OBOS.

LES OGSÅ: Arkitekt klar for Paradis

Entra er et av Norges ledende eiendomsselskap. OBOS er Norges største boligbyggerlag og Nordens største boligbygger. Camar Eiendom er det lokale selskapet i konstellasjonen som nå skal kjempe om å få gå i kompaniskap med Stavanger kommune om å bygge ut resten av Jåttåvågen de neste 10 – 15 årene. Så fremt de blir valgt som kommunens partner i utbyggingen, kommer trekløveret til å etablere et eget selskap hvor OBOS vil ha en eierandel på 50 prosent, mens Camar og Entra skal ha 25 prosent hver.

LES OGSÅ: Mot nye tider for sentrum

Stavanger kommune har en klar plan for utviklingen av Jåttåvågen, og kommer til å beholde halvparten av aksjene selv. Stavanger Utvikling KF gikk ved årsskiftet bredt ut blant både lokale og nasjonale eiendomsaktører og inviterte til et langvarig samarbeid i Jåttåvågen. OBOS var raskt på banen og er sammen med resten av konstellasjonen en av de mest aktuelle kandidatene for oppdraget.

Nasjonalromantikken blomstrer på taket
Aktuelt
Dobler antall leiligheter i kommunen
Bolig
Skal bygge kontorbygg i Nydalen
Utvikling
Konverterer kontorer til leiligheter
Utvikling
Sommersatsing styrker eiendomsprisene
Aktuelt
Få ferske eiendomsnyheter hver morgen! Meld deg på gratis nyhetsbrev her!
Nytt fond jakter halvannen milliard
Aktuelt
Kvitter seg med ferdig dekket bord
Utvikling
Bøhler og Hagen dropper boliger
Utvikling
Syndikeringsaktør tjente 44 mill. (+)
Analyse