Bolig

Klart for byens største utviklingsprosjekt

Om ti år skal 700 boliger fylle det gamle industriområdet på Vindholmen.

BYGGESTART: Arild Aasen i Sørmegleren, Sigmund Salthaug i Vindholmen Eiendom, Dag Werner Skeie-Langenes i Kruse Smith, Eivind Buckner i Prosjektnavigator, Tom Krusche Pedersen og Torkil Mogstad fra Arendals Fossekompani står bak utbyggingen av Bryggebyen. Badestigen er symbolsk markering og blir det siste som monteres når første byggetrinn er ferdig om to år.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Nå starter byggingen av Bryggebyen – det største byutviklingsprosjektet i Arendal i nyere tid.

– På rekordtid solgte vi 35 av de første 82 leilighetene. Responsen var mer enn god nok til at vi nå går i gang med fire bygg, sier eiendomssjef og prosjektleder Tom Krusche Pedersen i Arendals Fossekompani i en pressemelding.

Det børsnoterte investeringsselskapet står bak utviklingen av Bryggebyen, noen få kilometer nord for sentrum. I praksis blir det en ny bydel i Arendal på det gamle industriområdet Vindholmen som nå er jevnet med jorden. Verkstedshallene og maskinene er også borte. Nå skal det opparbeides badeplasser, lekeplasser og grøntarealer. Og mange boliger.

LES OGSÅ: Bygger ny bydel i sjøkanten

Første byggetrinn inkluderer prosjektets signalbygg. De første bryggebybeboerne kan flytte inn sommeren 2021. Leilighetene er fra 45 til 135 kvadratmeter. Prisene varierer fra 1,8 millioner til 11,8 millioner kroner.
– Det skal være mulig for alle generasjoner å finne en leilighet som passer i Bryggebyen. Vi har solgt leiligheter i alle størrelser og prisklasser, sier Pedersen.

Arendals Fossekompani legger store ressurser i å opparbeide nærområdet. I første byggetrinn etableres både det som kalles Lille-Pollen, et bryggeområde som til forveksling ligner Pollen i hjertet av Arendal. I tillegg opparbeides Løkholmen, som var et yndet badested før industrien gjorde sitt inntog.

LES OGSÅ: Solid prisrekord i Sørlands-byen

– Løkholmen blir Arendals nye badeplass og rekreasjonsområde. Vi rensker bunnen, rydder på land og reetablerer en gammel favoritt. Løkholmen får to nye gangbroer som gjør den tilgjengelig for alle. Dette blir vår gave tilbake til byen, sier styreleder Torkil Mogstad i Vindholmen Eiendom og konserndirektør i Arendals Fossekompani

Kruse Smith Entreprenør er tildelt totalentreprisen for det første byggetrinnet, en kontrakt verdt rundt 185 millioner. I tillegg kommer egne kontrakter på infrastruktur, utomhus og reetablering av Løkholmen. Bryggebyen er tegnet av de danske arkitektene Kasper Lorentzen, Lin Skaufel og Rosa Lund.

Badestigen er symbolsk markering for byggestarten og blir det siste som monteres når totalentreprenør Kruse Smith er ferdig med første byggetrinn om to år.

Estate med podcast
Aktuelt
– Det er mange sinte kreditorer
Aktuelt
Nok et selskap vakler etter eiendomskollaps (+)
Analyse
UTLEIERS ABC – Del 30 – Bilag
Juss
Npro ansetter prosjektdirektør
Karriere
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Sitter igjen med millionregning etter eiendomskonkurs (+)
Analyse
Har milliardene – jakter partnere
Transaksjoner
Syndikatene kjøper mest og nå kommer livselskapene
Transaksjoner
Realkapital Investor går for nybygg i Ski (+)
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.