Snudde da naboene protesterte

Mange boligutbyggere har i årenes løp gitt prosjektene sine temmelig merkelige navn, noe lokalbefolkningen ofte reagerer sterkt på. I Bærum ble nylig naboenes protester tatt til følge.

Publisert Sist oppdatert

I våres kjøpte Solon Eiendom ei 39 mål stor tomt et par kilometer fra IKEA på Slependen for å bygge 63 tomannsboliger og rekkehus. De ville kalle prosjektet  Tanum Hageby. Før salgsstart senere i år inviterte imidlertid utbygger og Tanum vel nylig til et informasjonsmøte om prosjektet, og der sa naboene rett ut hva de mente om navnevalget.

LES OGSÅ: Kjøpte boligtomt av Veidekke

– Det var et betydelig engasjement. Folk mente Tanum Hageby var et jålete og malplassert navn, og at hageby var helt feil for et prosjekt der oppe. Staversletta har ingen ting med by å gjøre, fikk vi vite. I lys av de mange tilbakemeldingene og det klare engasjementet, så er prosjektnavnet nå Staversletta, sier sivilingeniør Torgils Kvam hos Solon Eiendom til Budstikka.

Solon er nå på jakt etter navn på tre tun som flesteparten av boligene skal ligge rundt. De har allerede mottatt forslag om Staversletta, Staverbakken og Staverskogen, samt Hvitveistunet.

– Engasjementet vitner om at Tanum-folk har sterk tilhørighet til og sterke følelser for området sitt. Det tror jeg er helt avgjørende for gode bomiljøer, hvor ikke alle bare bryr seg om seg og sitt. Og om naboene ikke mislikte annet enn prosjektnavnet, så må vi jo ha gjort noe riktig, sier Torgils Kvam.

Prosjektet tegnes av arkitektfirmaet HRTB, som står bak blant annet Telenor arena og Vøyen hageby i Bærum. Byggestarten skjer neste år.

Powered by Labrador CMS