Aktuelt

Har solgt 81 prosent av det som bygges

Solon Eiendom har 455 boliger under bygging. 81 prosent av enhetene er solgt.

LEVERER: Stig Bech har fullført sitt første kvartal i Solon Eiendom.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I første kvartal oppnådde Solon Eiendom en IFRS-omsetning på 448 millioner kroner. Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) var 37 millioner kroner målt etter IFRS-metoden, ned fra 117 millioner kroner året før.

Målt etter regnskapsmetoden NGAAP var driftsinntektene 456 millioner kroner i første kvartal, mot 366 millioner året før. EBITDA var 79 millioner kroner, noe som er uendret fra året før. NGAAP gir en løpende avregning hvor man i tallene tar hensyn til salgsgraden og produksjonen i prosjektene. NGAAP gir dermed et bedre bilde på den reelle verdiskapningen i boligutviklere enn IFRS, som er inntektsføring av boliger som er overlevert kunden.

Den gjennomsnittlige salgsprisen per enhet i første kvartal var 4,8 millioner kroner. Til sammenligning var gjennomsnittlig salgspris i første kvartal i fjor 6,7 millioner kroner. Nedgangen skyldes at det året før ble solgt flere enheter i det sentrale Oslo.

«Vi ser positivt på utviklingen i den delen av boligmarkedet Solon Eiendom opererer. Selskapet viderefører sin vekststrategi som tar utgangspunkt i de sterke demografiske driverne selskapet har observert de siste årene. Markedet synes fortsatt å være differensiert med god etterspørsel etter premium boliger med attraktiv beliggenhet, høy kvalitet og med god arkitektur», skriver Solon Eiendom i kvartalsrapporten.


Se Solon Eiendom-sjef Stig Bech fortelle Estate Play hvorfor Solon Eiendom oppnår høyere salgspriser enn konkurrenter her:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  1. Lærerikt. På under 5 min. fikk jeg en enkel innføring i knutepunkt-filosofien til Solon eiendom. Både intervjuobjektet og teknisk kvalitet var også utmerket.

Bygger 225 leiligheter for 535 millioner
Bolig
Kjøpte Oslo-leilighet full av skjeggkre. Får ikke erstatning
Juss
Hopper av kampen om NRK-tomten
Bolig
Ingen kjøper har meldt seg, satte ned prisen til 55 millioner
Transaksjoner
SPG kjøper Eterfabrikken
Transaksjoner
Ser du hele bildet i eiendom?
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Nye PLUSS artikler hver dag,
bestill Estate PLUSS her
Frigjør familieboliger i etablerte områder (+)
Bolig
Selger over 100 mål for nær 100 mill (+)
Transaksjoner
Ukens tips: Endringer i aksjeloven
Juss
Unge som tenker nytt: Fra storkjøp til brukeropplevelser (+)
Karriere