Aktuelt

Har solgt 81 prosent av det som bygges

Solon Eiendom har 455 boliger under bygging. 81 prosent av enhetene er solgt.

LEVERER: Stig Bech har fullført sitt første kvartal i Solon Eiendom.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I første kvartal oppnådde Solon Eiendom en IFRS-omsetning på 448 millioner kroner. Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) var 37 millioner kroner målt etter IFRS-metoden, ned fra 117 millioner kroner året før.

Målt etter regnskapsmetoden NGAAP var driftsinntektene 456 millioner kroner i første kvartal, mot 366 millioner året før. EBITDA var 79 millioner kroner, noe som er uendret fra året før. NGAAP gir en løpende avregning hvor man i tallene tar hensyn til salgsgraden og produksjonen i prosjektene. NGAAP gir dermed et bedre bilde på den reelle verdiskapningen i boligutviklere enn IFRS, som er inntektsføring av boliger som er overlevert kunden.

Den gjennomsnittlige salgsprisen per enhet i første kvartal var 4,8 millioner kroner. Til sammenligning var gjennomsnittlig salgspris i første kvartal i fjor 6,7 millioner kroner. Nedgangen skyldes at det året før ble solgt flere enheter i det sentrale Oslo.

«Vi ser positivt på utviklingen i den delen av boligmarkedet Solon Eiendom opererer. Selskapet viderefører sin vekststrategi som tar utgangspunkt i de sterke demografiske driverne selskapet har observert de siste årene. Markedet synes fortsatt å være differensiert med god etterspørsel etter premium boliger med attraktiv beliggenhet, høy kvalitet og med god arkitektur», skriver Solon Eiendom i kvartalsrapporten.


Se Solon Eiendom-sjef Stig Bech fortelle Estate Play hvorfor Solon Eiendom oppnår høyere salgspriser enn konkurrenter her:

– Høres ut som å bygge sand i Sahara
Play
Plan- og bygg ber eierne kutte i Nydalen (+)
Utvikling
Etter årevis i mørket er det nå lys i tunnelen (+)
Bolig
Omstridt investor gikk i pluss på overtid (+)
Analyse
Fire blokker rett ved fjorden (+)
Bolig
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Kan bygge 6500 nye boliger
Bolig
Vil utvikle høykvalitets leiligheter i Kvadraturen (+)
Bolig
Skanska setter storprosjekt på vent (+)
Bolig
Ukens tips – Grunneiers innløsningsrett ved KPA og reguleringsplan
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.