Aktuelt

Pusser opp hos fylkesmannen

Entra har engasjert Aase for prosjektledelse av rehabiliteringen av Tordenskioldsgate 12 i Oslo. Prosjektet er i oppstart nå, og arbeidet starter ved juletider.

REHABILITERES: Tordenskjoldsgate 12 ved rådhuset i Oslo skal gjennom et omfattende rehabilitering de nærmeste par årene. Foto: Google
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Tordenskiolds gate 12 ligger ved Rådhusplassen i Oslo. Bygningen fra 1937 har butikker i første etasje, mens de øvrige sju etasjene består av kontorer som for det meste er leid ut til fylkesmannen i Oslo og Akershus. Nå skal det få nye tekniske anlegg, og mer funksjonelle kontoretasjer ved at dagens atrium bygges igjen.

– De tekniske installasjonene blir samlet i et nytt påbygg på taket, utført med trekledning som visuelt har en kvalitet lik den originale vindusomrammingen i teak. Takterrassen, med utsikt over Rådhusplassen og Oslofjorden skal utvides. Rammeavtalen mellom Aase og Entra har en varighet på tre år, ifølge en pressemelding.

– Vi er glade for tilliten og for å få jobbe med en fremtidsrettet og seriøs aktør. Entra er ambisiøs på vegne av sine prosjekter. Det møter også Aases verdier og ambisjoner om å bidra til en bærekraftig by- og stedsutvikling. Sammen får vi utfordrende oppgaver som også videreutvikler oss som selskap, sier administrerende direktør Marius Tunstad i Aase Prosjekt.

Prosjektdirektør Arne Egge synes at det er spennende at Nye Aase, rett etter nyetableringen, går i gang med Entras prosjekter.

– Vi gleder oss veldig til å blåse nytt liv i så sentralt og ærverdig bygg. I 2021 vil det rehabiliterte bygget fremstå som morgendagens kontorer med funksjonelle løsninger og bevaringsverdige elementer, påpeker han.

T12 er kommunalt listeført i byantikvarens gule liste, som del av rådhusreguleringen, og ansees å ha stor kulturminneverdi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bygger 225 leiligheter for 535 millioner
Bolig
Kjøpte Oslo-leilighet full av skjeggkre. Får ikke erstatning
Juss
Hopper av kampen om NRK-tomten
Bolig
Ingen kjøper har meldt seg, satte ned prisen til 55 millioner
Transaksjoner
SPG kjøper Eterfabrikken
Transaksjoner
Estate PLUSS er
eiendomsbransjens hukommelse
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Frigjør familieboliger i etablerte områder (+)
Bolig
Selger over 100 mål for nær 100 mill (+)
Transaksjoner
Ukens tips: Endringer i aksjeloven
Juss
Unge som tenker nytt: Fra storkjøp til brukeropplevelser (+)
Karriere