Transaksjoner

Kjøper DNB-bygget for 4,5 milliarder

DNB Liv har kjøpt DNB-bygget for en eiendomsverdi på 4,5 milliarder kroner.

ÅRETS STØRSTE: Midtbygget til DNB i Bjørvika er årets største transaksjon. Foto: OSU.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Dermed har DNB Liv igjen sikret seg Bjørvikas største kontoreiendom. DNB Liv kjøpte opprinnelig eiendommen fra Oslo S Utvikling før den ble solgt da DNB skulle optimalisere kapitalstrukturen. For tre år siden kjøpte svenske Samhällsbyggnadsbolaget i Norden eiendommen fra Trond Mohn. Nå snur Samhällsbyggnadsbolaget seg rundt og selger eiendommen tilbake til DNB Liv.

Eiendomsverdien for det såkalte midtbygget er 4,897 milliarder svenske kroner. Det tilsvarer 4,488 milliarder norske kroner. Bygget har et totalt areal på 46 169 kvadratmeter.

Det er DNB Næringsmegling som har vært megler i transaksjonen, mens Advokatfirmaet Selmer har vært selgers juridiske rådgiver.

– Som tidligere eier av Midtbygget er vi nå glade for igjen å kunne innlemme Midtbygget i vår eiendomsportefølje. Byggets beliggenhet, kvaliteter og stabile leiestrøm sikrer våre kunder en sikker, langsiktig og god avkastning. Kombinert med utkjøpet av den pantesikrede obligasjonen gir dette en kapitaleffektiv og fremtidsrettet tilpasning av vår samlede portefølje, sier finansdirektør Truls Tollefsen i DNB Liv.

– Salget styrker SBBs allerede sterke balanse ytterligere i vår reise mot en BB-rating og vi ser frem mot kommende oppdateringer av vår kredittverdighet. Vi skulle gjerne ha fortsatt å eie og utvikle Oslos mest attraktive kontoreiendom midt i Bjørvika, men samtidig føles det riktig å selge til DNB Liv da banken har sitt hovedkontor i eiendommen, sier grunnlegger av SBB Ilija Batljan i en kommentar til salget.

DNB har en leieavtale for eiendommen som løper til juni 2027.

Bøhler og Hagen dropper boliger
Utvikling
Syndikeringsaktør tjente 44 mill. (+)
Analyse
Planer for kjøpesenter krympet kraftig
Utvikling
Her kommer det hjelpesenter for smådyr
Utvikling
Nok et gigantisk milliardprosjekt
Bolig
Les Estate Magasin digitalt Bli PLUSS-abonnent her!
Byråden trakk seg fra stillingen
Aktuelt
Kjøper omsorgsboliger
Transaksjoner
Pangea med knalltall (+)
Analyse
Snart klart for boligbygging i den splitter nye bydelen
Bolig