Aktuelt

Nå eier OBOS hele selskapet

OBOS Prosjekt kjøper de resterende 40 prosentene av aksjene i Stema Rådgivning, og eier med det hele selskapet.

VOKSER: OBOS har i flere år kjøpt selskaper. Det nyeste tilskuddet er Stema Rådgivning. Foto: Håkon Nordvik
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

− OBOS-konsernets visjon er å bygge framtidens samfunn. Investeringen i Stema Rådgivning bidrar til å oppfylle visjonen spesielt rettet mot viktige samfunnsbygg- og byutviklingsprosjekter. Investeringen vil også styrke konsernets fagmiljø innen prosjekt- og byggeledelse, sier styreleder Morten Aagenæs i OBOS Prosjekt.

Det er STR Holding som selger aksjene, et selskap eid av grunnleggerne av Stema Rådgivning, ifølge en pressemelding. Stema Rådgivning består av over 100 medarbeidere med spisskompetanse på ulike fagområder. Selskapet har hovedvekten av oppdrag for offentlige byggherrer i hele Norge, og vil bli videreført som et selvstendig selskap med mål om økte markedsandeler i bygge- og anleggsbransjen. Det vil også bli styrket satsing på infrastrukturprosjekter for offentlige og private byggherrer.

Stema Rådgivning har siden starten i 2001 hatt en kraftig vekst.

− Tiden er nå moden for å la selskapet bli en del av et større miljø i bransjen, både for å styrke fagmiljøet og for å være skodd for framtidens utfordringer i bransjen, sier styreleder Per Henrik Bråthen i STR Holding.

OBOS Prosjekt har over flere år kjøpt selskaper og har i dag cirka 230 medarbeidere – i et av de større fagmiljøene i Norge innen prosjektadministrasjon.

Ikke fornøyd med å være i «1-prosent-klubben» (+)
Analyse
Gevinst på 100 millioner (+)
Transaksjoner
Bygger 168 leiligheter for OBOS
Bolig
Sier nei til «nedbygging av Oslo S»
Utvikling
Boligpåbygg ble mareritt (+)
Juss
Med PLUSS får du faglig påfyll i hele sommer! Bli PLUSS-abonnent her!
Oslo kan få folkepark i Bestumkilen
Utvikling
Terje Stykkets eiendomssatsning går så det suser (+)
Analyse
Bygger for over en milliard i Baltikum (+)
Utvikling
Bygger nytt for DNB
Utvikling