Aktuelt

Supervekst i coworking

Den årlige veksten i coworking-arealet har vært på 50 prosent de seneste tre årene.

Senioranalytiker Ann Kristin Aure i UNION Gruppen har undersølt coworking.aktørene, som har et belegg på litt over 50 prosent.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det kommer frem i en spørreundersøkelse UNION Gruppen har foretatt blant coworking-aktørene i Oslo-regionen. Målet har vært å kartlegge de viktigste nøkkeltallene i segmentet, og UNION har tatt for seg tre fjerdedeler av coworkingarealet som var åpnet per første januar 2019.

Ifølge senioranalytiker Ann Kristin Aure i UNION Gruppen viser undersøkelsen at det har vært en årlig vekst i coworking-arealet på 50 prosent de siste tre årene. Samtidig er bare litt over halvparten av arealet fylt opp, med et belegg på 53 prosent. Dermed har hver leietaker 18 kvadratmeter i snitt, noe som tilsvarer et vanlig arealeffektivt kontorbygg.

– Vi ser en klar trend mellom belegget til de enkelte aktørene og hvor lenge det er siden de startet opp. De fleste coworking-arealene som har holdt åpent i mer enn ett år, har et belegg på rundt 80 prosent. Det er imidlertid ingen av aktørene som var med i undersøkelsen som har et belegg på over 90 prosent. I gjennomsnitt er det to år siden de ulike kontorene åpnet, så de fleste aktørene er relativt ferske i markedet, opplyser Ann Kristin Aure.

Ifølge undersøkelsen svarer de fleste coworking-aktørene at de planlegger å vokse i løpet av de kommende 12 månedene.

– I tillegg er det flere andre aktører som har planer om å åpne i Oslo, blant annet WeWork, fortsetter Aure.

Hun mener en stadig økende andel coworking-areal i markedet stiller større krav til gårdeiere, blant annet når det gjelder fleksibilitet, og Aure mener det er ingen tvil om at gårdeiere vil fortsette å bli utfordret på fleksibilitet i tiden fremover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bygger flere leiligheter ved vannet
Bolig
Meglerstandardendringer til besvær
Juss
Byggeplass på Majorstuen i mange år – frykter helseplager
Utvikling
Ukens profil: Har jobbet som utkaster på nattklubb (+)
Karriere
Dæhlie med alpinprosjekt til 125 mill.
Utvikling
Se alle Pluss-saker
Skal spare 100 mill. på samarbeidskontrakt
Utvikling
Går for slagkraftig Kirkens hus
Utvikling
Vil rive deler av kjøpesenteret
Utvikling
Kan kjøpe for milliarder, men venter på godbitene
Transaksjoner