Aktuelt

Supervekst i coworking

Den årlige veksten i coworking-arealet har vært på 50 prosent de seneste tre årene.

Senioranalytiker Ann Kristin Aure i UNION Gruppen har undersølt coworking.aktørene, som har et belegg på litt over 50 prosent.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det kommer frem i en spørreundersøkelse UNION Gruppen har foretatt blant coworking-aktørene i Oslo-regionen. Målet har vært å kartlegge de viktigste nøkkeltallene i segmentet, og UNION har tatt for seg tre fjerdedeler av coworkingarealet som var åpnet per første januar 2019.

Ifølge senioranalytiker Ann Kristin Aure i UNION Gruppen viser undersøkelsen at det har vært en årlig vekst i coworking-arealet på 50 prosent de siste tre årene. Samtidig er bare litt over halvparten av arealet fylt opp, med et belegg på 53 prosent. Dermed har hver leietaker 18 kvadratmeter i snitt, noe som tilsvarer et vanlig arealeffektivt kontorbygg.

– Vi ser en klar trend mellom belegget til de enkelte aktørene og hvor lenge det er siden de startet opp. De fleste coworking-arealene som har holdt åpent i mer enn ett år, har et belegg på rundt 80 prosent. Det er imidlertid ingen av aktørene som var med i undersøkelsen som har et belegg på over 90 prosent. I gjennomsnitt er det to år siden de ulike kontorene åpnet, så de fleste aktørene er relativt ferske i markedet, opplyser Ann Kristin Aure.

Ifølge undersøkelsen svarer de fleste coworking-aktørene at de planlegger å vokse i løpet av de kommende 12 månedene.

– I tillegg er det flere andre aktører som har planer om å åpne i Oslo, blant annet WeWork, fortsetter Aure.

Hun mener en stadig økende andel coworking-areal i markedet stiller større krav til gårdeiere, blant annet når det gjelder fleksibilitet, og Aure mener det er ingen tvil om at gårdeiere vil fortsette å bli utfordret på fleksibilitet i tiden fremover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gigantprosjektet som skal forandre bransjen
Play
– Jeg skal redde verden
Play
Første trinn var en braksuksess, nå kommer trinn to
Bolig
Kjøpte handelseiendom fra Ragde
Transaksjoner
Her er det sikret mot radon, sa boligbyggeren. Så åpnet kjøperen gulvet
Juss
Estate PLUSS gir deg tilgang til vår nye
Estate Magasin DIGITAL med egen APP
Estate Magasin på telefon,
tablet eller laptop?
Bestill Estate PLUSS her
Kjøper DNB-bygget for 4,5 milliarder
Transaksjoner
Toma samarbeider med proptech-vinner
Tech
Negative servitutter til besvær
Juss
I dette Oslo-området vurderer eierne å droppe boliger (+)
Bolig