Nyheter

Perle ved slottet til salgs

Catella skal selge kontorvillaen Wergelandsveien 23-25, beliggende rett ved Kunstnernes Hus i Oslo.

Newsec har fått oppdraget med å selge Wergelandsveien 23-25
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Den ene næringseiendomsperlen etter den andre legges nå ut for salg. Estate Nyheter har tidligere omtalt at eiendommer som Eufemia i Bjørvika og den amerikanske ambassaden skal selges denne våren. Nå kommer en av de virkelig flotte kontorvillaene rundt slottet i Oslo for salg.

Eiendomsrådgiveren Newsec har fått salgsoppdraget for Wergelandsveien 23-25, en eiendom som har gått under navnet Rædervillaen. Eiendomssalget blir strukturert som et salg av alle aksjene i FNC Wergelandsveien Holding AS, som eier eiendommen.

Wergelandsveien 23-25 har et brutto areal på 2340 kvadratmeter og har 36 utendørs parkeringsplasser. Bygget er 100 prosent utleid til IT-selskapet Mnemonic til en leiepris på 2540 kroner per kvadratmeter for kontordelen. Ifølge salgsprospektet for eiendommen er brutto leieinntekter på 6,03 millioner kroner i 2017. Leiekontrakten løper til 31. januar 2020.

Fratrukket eierkostnader, er netto husleie 5 628 466 kroner. Legger man til grunn en yield på 4,2 prosent, ender man opp med en pris på rundt 135 millioner kroner (før skattejusteringer).

Eiendommen har historie helt tilbake til 1846, da tomten i Wergelandsveien 25 ble kjøpt av løytnant Johan Georg Ræder, derav navnet. Rædervillaen er en kompakt, stor villa utført i senklassisk stil, og villaen står på gul liste hos Byantikvaren.

Nesten hele hyttefeltet til 200 mill forsvant på et blunk
Aktuelt
800 boliger. Minst 3 milliarder kroner (+)
Bolig
Bygger næringsbygg til over 200 mill
Aktuelt
Oslo Finans med ansettelser
Karriere
Höegh utvider styret
Karriere
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Nå går starten for prosjektet til 300 mill (+)
Bolig
Malling med digital storsatsing
Tech
– Gjeninnfør momsfritaket på offentlig infrastruktur
Aktuelt
Kan revolusjonere morgendagens hyttebygging (+)
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.