Nyheter

Perle ved slottet til salgs

Catella skal selge kontorvillaen Wergelandsveien 23-25, beliggende rett ved Kunstnernes Hus i Oslo.

Newsec har fått oppdraget med å selge Wergelandsveien 23-25
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Den ene næringseiendomsperlen etter den andre legges nå ut for salg. Estate Nyheter har tidligere omtalt at eiendommer som Eufemia i Bjørvika og den amerikanske ambassaden skal selges denne våren. Nå kommer en av de virkelig flotte kontorvillaene rundt slottet i Oslo for salg.

Eiendomsrådgiveren Newsec har fått salgsoppdraget for Wergelandsveien 23-25, en eiendom som har gått under navnet Rædervillaen. Eiendomssalget blir strukturert som et salg av alle aksjene i FNC Wergelandsveien Holding AS, som eier eiendommen.

Wergelandsveien 23-25 har et brutto areal på 2340 kvadratmeter og har 36 utendørs parkeringsplasser. Bygget er 100 prosent utleid til IT-selskapet Mnemonic til en leiepris på 2540 kroner per kvadratmeter for kontordelen. Ifølge salgsprospektet for eiendommen er brutto leieinntekter på 6,03 millioner kroner i 2017. Leiekontrakten løper til 31. januar 2020.

Fratrukket eierkostnader, er netto husleie 5 628 466 kroner. Legger man til grunn en yield på 4,2 prosent, ender man opp med en pris på rundt 135 millioner kroner (før skattejusteringer).

Eiendommen har historie helt tilbake til 1846, da tomten i Wergelandsveien 25 ble kjøpt av løytnant Johan Georg Ræder, derav navnet. Rædervillaen er en kompakt, stor villa utført i senklassisk stil, og villaen står på gul liste hos Byantikvaren.

Advarer gårdeiere etter utelivssuksess
Play
R8 får gjennomgå (+)
Aktuelt
– Alle snakker om «flyskam», men dere står jo for 40 prosent av verdens CO2-utslipp
Tech
Ukens tips: Ekspropriasjon og rettslig vern
Juss
Kjøperen av Carew-eiendommen tredoblet overskuddet (+)
Analyse
Les alle PLUSS-sakene ett sted Klikk her!
Selger for 1,6 milliarder
Transaksjoner
Byggherrehjørnet: Force majeure i entrepriseforhold
Juss
109 leiligheter for 500 millioner (+)
Bolig
Langer ut mot Byantikvaren
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.