Perle ved slottet til salgs

Catella skal selge kontorvillaen Wergelandsveien 23-25, beliggende rett ved Kunstnernes Hus i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Den ene næringseiendomsperlen etter den andre legges nå ut for salg. Estate Nyheter har tidligere omtalt at eiendommer som Eufemia i Bjørvika og den amerikanske ambassaden skal selges denne våren. Nå kommer en av de virkelig flotte kontorvillaene rundt slottet i Oslo for salg.

Eiendomsrådgiveren Newsec har fått salgsoppdraget for Wergelandsveien 23-25, en eiendom som har gått under navnet Rædervillaen. Eiendomssalget blir strukturert som et salg av alle aksjene i FNC Wergelandsveien Holding AS, som eier eiendommen.

Wergelandsveien 23-25 har et brutto areal på 2340 kvadratmeter og har 36 utendørs parkeringsplasser. Bygget er 100 prosent utleid til IT-selskapet Mnemonic til en leiepris på 2540 kroner per kvadratmeter for kontordelen. Ifølge salgsprospektet for eiendommen er brutto leieinntekter på 6,03 millioner kroner i 2017. Leiekontrakten løper til 31. januar 2020.

Fratrukket eierkostnader, er netto husleie 5 628 466 kroner. Legger man til grunn en yield på 4,2 prosent, ender man opp med en pris på rundt 135 millioner kroner (før skattejusteringer).

Eiendommen har historie helt tilbake til 1846, da tomten i Wergelandsveien 25 ble kjøpt av løytnant Johan Georg Ræder, derav navnet. Rædervillaen er en kompakt, stor villa utført i senklassisk stil, og villaen står på gul liste hos Byantikvaren.

Powered by Labrador CMS