Nyhter

Kjøper i sentrum

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Selgere er Aberdeen Eiendomsfond Norge I AS(Pilestredet 33) og DNB Livsforsikring(Tullinsgate 2). Eiendomskomplekset er på ca 28 500 kvadratmeter: Pilestredet 33 er på 17 etasjer pluss underetasjer og Tullinsgate 2 er på 8 etasjer.

I tillegg har eiendommene 180 parkeringsplasser i 3 felles underetasjer. 

Les også: Planlegger tre nye bygg på Helsfyr

Les også: Overtar fire kjøpesentre fra Oslo Areal

Eiendommene har en meget sentral og attraktiv beliggenhet i Oslo Sentrum, med alt av offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet.

Pilestredet 33 er i hovedsak leid ut til Oslo Kemnerkontor mens Tullinsgate 2 er en flerbrukereiendom. 

– Kjøpet bekrefter Oslo Areal sin satsning på sentrale kontoreiendommer med behov for videreutvikling på sikt, sier administrerende direktør Mona Ingebrigtsen i Oslo Areal AS.

– Planen er å transformere eiendommene til moderne, fleksible og effektive kontorarbeidsplasser for miljøbevisste leietakere, sier Ingebrigtsen. 

– Muligheten til å kjøpe begge eiendommene for å integrere de i en helhet igjen var også avgjørende for vår interesse, sier hun.

Eiendommene overtas i løpet av fjerde kvartal.

Les også: Flere objekter i spill

Les også: Utenlandske investorer tar helt over

Les også: – Transaksjonsmarkedet tar seg opp

Aberdeen Eiendomsfond Norge I AS sier midlene som er frigjort i forbindelse med salget av Pilestredet 33 skal reinvesteres.

– Det å samle Pilestredet 33 og Tullinsgate 2 på en eiers hånd gir gode muligheter for å skape en meget attraktiv eiendom i fremtiden. Kjøpesummen reflekterer dette, sier Knut Haraldson i Aberdeen Asset Management AS. Det er ikke kjent hva Oslo Areal betaler for eiendommene.

– Vi er meget fornøyd med salget og vi tror også at Oslo Areal vil være i en god posisjon til å videreutvikle Tullinsgate 2 i kombinasjon med sitt eierskap i naboeiendommen Pilestredet 33. DNB Liv har en stor eiendomsportefølje og denne type salg er en naturlig tilpasning av den totale eiendomsporteføljen i Livselskapet. Samtidig sikrer salget en god avkastning for DNBs pensjonskunder, sier administrerende direktør Gro Boge i DNB Næringseiendom.

Les også: Kan ligge an til gevinst på 100 millioner

Les også: Selger på Bryn

Les også: Kjøper på Bryn

Dramatisk vending for Blystad-prosjekt
Utvikling
NRP med kjempekjøp i Ålesund (+)
Transaksjoner
Tror på ytterligere leieprisvekst
Aktuelt
Oppkjøp skaper nordisk gigant
Transaksjoner
Ny utleiesjef i Höegh Eiendom
Karriere
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Reitan stakk av med Energiprisen
Tech
Bonum tilkjent erstatning etter smell i luksusprosjekt (+)
Analyse
Gir ikke opp Aker BP
Aktuelt
Slukte BN Bolig
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.