Nyhter

Kjøper i sentrum

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Selgere er Aberdeen Eiendomsfond Norge I AS(Pilestredet 33) og DNB Livsforsikring(Tullinsgate 2). Eiendomskomplekset er på ca 28 500 kvadratmeter: Pilestredet 33 er på 17 etasjer pluss underetasjer og Tullinsgate 2 er på 8 etasjer.

I tillegg har eiendommene 180 parkeringsplasser i 3 felles underetasjer. 

Les også: Planlegger tre nye bygg på Helsfyr

Les også: Overtar fire kjøpesentre fra Oslo Areal

Eiendommene har en meget sentral og attraktiv beliggenhet i Oslo Sentrum, med alt av offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet.

Pilestredet 33 er i hovedsak leid ut til Oslo Kemnerkontor mens Tullinsgate 2 er en flerbrukereiendom. 

– Kjøpet bekrefter Oslo Areal sin satsning på sentrale kontoreiendommer med behov for videreutvikling på sikt, sier administrerende direktør Mona Ingebrigtsen i Oslo Areal AS.

– Planen er å transformere eiendommene til moderne, fleksible og effektive kontorarbeidsplasser for miljøbevisste leietakere, sier Ingebrigtsen. 

– Muligheten til å kjøpe begge eiendommene for å integrere de i en helhet igjen var også avgjørende for vår interesse, sier hun.

Eiendommene overtas i løpet av fjerde kvartal.

Les også: Flere objekter i spill

Les også: Utenlandske investorer tar helt over

Les også: – Transaksjonsmarkedet tar seg opp

Aberdeen Eiendomsfond Norge I AS sier midlene som er frigjort i forbindelse med salget av Pilestredet 33 skal reinvesteres.

– Det å samle Pilestredet 33 og Tullinsgate 2 på en eiers hånd gir gode muligheter for å skape en meget attraktiv eiendom i fremtiden. Kjøpesummen reflekterer dette, sier Knut Haraldson i Aberdeen Asset Management AS. Det er ikke kjent hva Oslo Areal betaler for eiendommene.

– Vi er meget fornøyd med salget og vi tror også at Oslo Areal vil være i en god posisjon til å videreutvikle Tullinsgate 2 i kombinasjon med sitt eierskap i naboeiendommen Pilestredet 33. DNB Liv har en stor eiendomsportefølje og denne type salg er en naturlig tilpasning av den totale eiendomsporteføljen i Livselskapet. Samtidig sikrer salget en god avkastning for DNBs pensjonskunder, sier administrerende direktør Gro Boge i DNB Næringseiendom.

Les også: Kan ligge an til gevinst på 100 millioner

Les også: Selger på Bryn

Les også: Kjøper på Bryn

Hotell-MVA blir redusert (+)
Juss
Skal bygge 44 leiligheter for 105 mill
Bolig
UtviklingsABC – Del 8 – Særlig om konsesjon og eiendomsutvikling (+)
Juss
Blodrøde tall i mars
Aktuelt
Får 125 mill for å holde aktiviteten opp
Aktuelt
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
En skrell som tar livet av mange aktører
Aktuelt
Gladmelding om betalingsutsettelse og mva (+)
Juss
Kjøper 2000 boliger i Nederland
Transaksjoner
Vika Project Finance kjøper i Drammen (+)
Transaksjoner

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.