Vil investere 210 mill.

Aberdeen vil doble arealet til Mosenteret i Nittedal.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det fremkommer av rapporten for andre kvartal til forvalteren. Mosenteret (se foto) har i dag et utleibart areal på 8300 kvadratmeter, som gir en årsleie på 11,5 millioner kroner. Senteret er eid av Aberdeen Eiendomsfond Norge I.

Men av kvartalsrapporten fremkommer det at Aberdeen vil investere 210 millioner kroner i en utvidelse av senteret med 8000 kvadratmeter. I tillegg skal parkeringsarealet utvides med flere tusen kvadratmeter. I dag er det 150 parkeringsplasser tilknyttet senteret.

Forvalteren har imidlertid diskusjoner med Statens vegvesen vedrørende byggegrenser mot Riksvei 4. Mosenteret ligger rett ved riksveien.

På Mosenteret finnes Nittedals eneste vinmonopol, i tillegg til apotek, eiendomsmegler, kjøreskole, DNB, ICA Supermarked, samt en rekke klesbutikker. Men i en planbeskrivelse fremkommer det at Aberdeen i flere år har sett at senteret rammes av den generelle handelslekkasjen fra Nittedal til nabokommunene.

Kjøpesenterets struktur er heller ikke lenger god nok til å opprette en bransjemiks og en handelsstørrelse som er tilpasset «moderne tider».

Løsningen ifølge Aberdeen er derfor å utvide senteret, slik at bransjemiks og størrelse kan føre til en attraktivitet som tiltrekker kunder og leietakere.

Powered by Labrador CMS