Aktuelt:

SER VEKST: Anders Steinsland Haugan i DNB Næringsmegling er ute med oppdaterte anslag for leieprisveksten.
SER VEKST: Anders Steinsland Haugan i DNB Næringsmegling er ute med oppdaterte anslag for leieprisveksten.

15-17 prosent leieprisvekst

DNB Næringsmegling forventer at de beste lokalene i Oslo sentrum og CBD vil få den høyeste leieprisveksten frem mot utgangen av 2025, med et anslag på 15 til 17 prosent.

Publisert

Det skriver analytiker Anders Steinsland Haugan i DNB Næringsmegling i en oppdatering om leiemarkedet i Oslo sentrum. Han viser til næringsmeglerens seneste telling av ledig kontorareal i Oslo, Asker og Bærum som viste historisk lav ledighet.

Gjennomsnittlige kontorleiepriser i Oslo, Asker og Bærum har økt med 10,6 prosent fra første halvår 2021 til første halvår 2022, ifølge Arealstatistikk. De ligger nå på 2.610 kroner per kvadratmeter, skriver DNB Næringsmegling.

Samtidig har de såkalte A-kontraktene, som er de 15 prosent dyreste lokalene, hatt leieprisøkning på 7 prosent i samme periode. Kvadratmeterprisen for denne type lokaler i Oslo er nå 4.210 kroner.

«Vi tror sentrum og CBD-områdene vil få den høyeste leieprisveksten, 15 – 17 prosent mot utgangen av 2025. Ser vi på KPI anslagene til DNB Markets, så er de på 12,7 prosent for samme periode (da er halve 2022 tatt bort i anslag på KPI og leieprisvekst). Med de høye KPI-anslagene for de neste årene, tror vi det kun er sentrum og CBD-områdene som klarer å få en realprisvekst», skriver Steinsland Haugan.

DNB Markets venter at leieprisene for Nydalen og Skøyen vil stige med 10 prosent frem til utgangen av 2025, mens Helsfyr og Nydalen anslås å få en leievekst på mellom 5 og 7 prosent.

«I det korte bildet venter vi den høyeste leieprisveksten, som vil flate noe ut mot slutten av prognoseperioden», skriver DNB Næringsmegling-analytikeren.

Det ventes lav ledighet de neste årene, men fra 2025 vil den ta seg opp igjen når prosjekter som Construction City og deler av regjeringskvartalet står klart.

Powered by Labrador CMS