Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

Hassingveien 40 i Fredrikstad er solgt. Foto: Google Street View.

Pensjonskasse bytter eiendom

Halden Kommunale Pensjonskasse skulle selge Hassingveien 40 i Fredrikstad. De endte opp med en bytteavtale med Fauna Eiendoms og overtok Solgård Næringspark.

Dag-Jørgen Saltnes

tirsdag 4. september 2018 4:00 (Oppdatert 4. september 2018 8:21)FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Halden Kommunale Pensjonskasse (HKP) har eid Hassigveien 40 siden 2015, men hyret nylig inn rådgivning- og forvaltningsselskapet AMSTRAT til å finne en ny eier av eiendommen.

– Hassingveien 40 Eiendom AS ble kjøpt av oss som en ren yieldeiendom, med mulighet for noe utvikling. Når eiendommen sannsynligvis står foran en større utvikling ved fremtidig oppgradering av Østfoldbanen, er ikke vi den rette eieren.. Vi ønsket derfor å se på mulighetene for et eventuelt salg av eiendommen, samt sondere mulighetene for å reinvestere i tilsvarende aktivaklasse. For oss var det naturlig å rådføre oss med AMSTRAT som allerede bistår oss i andre sammenhenger, sier Eivind Hansen, administrerende direktør i HKP.

Etter å ha undersøkt markedet, kom AMSTRAT opp med eiendommen Solgård Næringspark som et alternativ til HKP.

– Fauna hadde gjort de store utviklingsgrepene på eiendommen, og i prosessen ble det avdekket at de også var i markedet for å reinvestere ved et eventuelt salg av Solgaard Næringspark. Det var da nærliggende å lufte muligheten for å se på Hassingveien 40, som ble vurdert til å ha den profil som Fauna Eiendom var ute etter. Dette viste seg å være en god match, og avtale om salg til Fauna Eiendom ble inngått. Fauna Eiendom er en aktør som er svært gode på eiendomsutvikling, og en riktig kjøper for en eiendom med et slikt potensiale, opplyser Bendik Strand Skaslien partner i AMSTRAT.

Hassingveien 40 AS hadde leieinntekter på 9,7 millioner kroner i 2017. Solgård Næringspark AS hadde leieinnttekter på 8,3 millioner kroner i fjor.

– AMSTRAT gjorde en veldig god jobb og var sentral – både med kjøpet av Solgården Næringspark, men ikke minst med å finne en god kjøper til Hassingveien 40. Solgården Næringspark blir en god investering for HKP. Eiendommen ligger strategisk til, har en differensiert leietakermasse, med noen solide ankerleietakere, samtidig som det noen utviklingsmuligheter, sier Eivind Hansen.

– Hassingveien 40 har en spesielt sterk leietakertakermasse (hovedleietakere Rema, Akershus Fylkeskommune, Fredrikstad kommune og Integrasjonspartner Bits) som skal bli godt ivaretatt videre. Vi gjør noen umiddelbare grep på eiendommen. Samtidig mener vi eiendommen har et betydelig verdiskapningspotensiale også på lang sikt som følge av den unike beliggenheten for sentrumsutvikling i Fredrikstad, sier Rasmus Os, daglig leder i Fauna Eiendom.

Han forteller at Fauna Eiendom har valgt å samarbeide med AMSTRAT for forvaltning av eiendommen videre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

Vika-syndikat fikk med Centennial på kjøp

Transaksjoner / tirsdag 23. oktober 2018

Mistet retten til eiendom verdt 40 millioner

Juss / tirsdag 23. oktober 2018

Her kan det komme 30.000 kvm bolig (+)

Transaksjoner, Pluss / tirsdag 23. oktober 2018

Kronikk: Mens vi venter på Filipstad, endres verden

Kronikk / tirsdag 23. oktober 2018

Stadig flere grønne lån (+)

Aktuelt, Pluss / tirsdag 23. oktober 2018

Bygger 5200 m2 for Rottefella

Utvikling / tirsdag 23. oktober 2018

Mest leste nyheter Estate Norge
Vil bygge boliger ved skytebaneVil bygge boliger ved skytebane 22. oktober 2018
Feil kryss i egenerklæringsskjema kostet dyrtFeil kryss i egenerklæringsskjema kostet dyrt 18. oktober 2018
Solgt for 1,2 milliarderSolgt for 1,2 milliarder 18. oktober 2018

Siste nytt fra Estate Vest-Norge

Bergen kommune selger to næringstomter

Nyheter / tirsdag 23. oktober 2018

Tomtene er beliggende i Espehaugen Næringspark, og har en prisantydning på henholdsvis 13,5 og 11 millioner kroner.

Stor utbygging av eksklusive boliger i Fana

Nyheter / mandag 22. oktober 2018

Utbyggeren av Slåtten terrasse mener dette er «blant boligprosjektet i Bergen med noen av de fineste kvalitetene». Men det er ikke det eneste prosjektet i høy prisklasse som er lansert i Fana.

Universitetet selger to leiegårder

Nyheter / torsdag 18. oktober 2018

Lokalene er blitt bruk til kontor og undervisning, men Eiendomsmegler Vest har også interessenter som vil gjøre om til boliger.

Siste nytt fra Naringseiendom.no

Ny møteplass

Nyheter / mandag 22. oktober 2018

Bonum åpner nytt næringskonsept i Henrik Ibsensgate.

Kronikk: Et sentrum på godt, og litt vondt

Nyheter / fredag 19. oktober 2018

Oslo er den siste byen i Norge uten en sentrumsorganisering, og den eneste av de nordiske storbyene. Samtidig er det den mest energiske, spennende, levende og offensive byen i hele Nord-Europa. Betyr det at vi ikke trenger et sterkt, organisert og koordinert sentrum?

Kunsten å menneskeliggjøre retail – igjen

Nyheter / torsdag 18. oktober 2018

Den gode, gamle «kjøpmannen på hjørnet» som kjente navnet ditt og preferansene dine er i ferd med å bli effektivisert bort. Det samme er skredderen som kjenner målene dine, og hvordan dress du kjøpte i fjor.