Planforslaget til JM Norge og Arcasa Arkitekter vises med hvite bygg.

Gigantprosjekt møter veggen hos Plan- og bygg

Plan- og bygningsetaten vil ikke anbefale planforslaget for Karihaugveien 22, som rommer 637 leiligheter.

Publisert

I februar i fjor skrev Estate Nyheter at JM Norge har kjøpt utviklingstomten Karihaugveien 22 for 178 millioner kroner. Planinitiativet for eiendommen ble tatt i september 2014.

Nå har Arcasa Arkitekter sendt inn et komplett planforslag, slik at Plan- og bygningsetaten (PBE) kan gå i gang med å forberede saken for offentlig ettersyn. I et brev til arkitektselskapet skriver etaten imidlertid at PBE ikke kan anbefale det innsendte planforslaget.

– Dere har ikke fulgt opp våre føringer fra oppstartsmøtet og dialogfasen i tilstrekkelig grad. For å sikre de kvalitetene vi mener er nødvendig i planforslaget, vil vi utarbeide et alternativ 2, skriver PBE.

Etaten vil blant annet justere bebyggelsesstruktur og formulere krav til utforming av boliger, samt regulere den sørvestlige delen av planområdet til næring, «da vi ser at det er vanskelig å oppnå tilstrekkelig bokvalitet her».

PBE ønsker også en større variasjon i boligtypologi og bygningstypologi innenfor planområdet for i større grad å legge til legge til rette for et variert boligtilbud og en variert befolkningssammensetning.
Etaten vil dessuten i større grad sikre en variert leilighetsfordeling lokalt innenfor planområdet.

Ifølge PBE er det også behov for å justere bebyggelsesstruktur og høyder

– Vi mener det er behov for mindre justeringer i bebyggelsesstruktur og bygningshøyder for å oppnå bedre solforhold på utearealer og for å sikre god bokvalitet for alle boliger, heter det i brevet.

På det 42,4 mål store planområdet foreslår JM Norge å bygge 637 leiligheter. Dette inkluderer 280 små (35-50 kvm BRA), 202 middels (50-80 kvm) og 155 store (større enn 80 kvm) enheter.

Planområdet er i dag regulert til forretning / kontor / industri, og eiendommen lengst øst benyttes til lagervirksomhet.

Powered by Labrador CMS