STOR TRO PÅ OSLO: Til tross for at bankene strammer inn på utlån, tror Olav Thon at det vil være lønnsomt å investere i bolig en del år til. Særlig i områdene med nærhet til hovedstaden.(Foto: Margrethe Myhrer)

– Å investere i bolig lønner seg

Olav Thon (92) er optimist og tror ikke på en nedgang i boligmarkedet. Derimot er han mer bekymret for de unge.

Publisert

 

– Jeg tror det vil bli økt press på boligmarkedet i Østlandsområdet, spesielt i nærheten av Oslo. Vi får en økt strøm av innvandring, og disse menneskene vil trekke til hovedstaden. De er ikke vant til ødemarken. Dette vil føre til økt behov av boliger, sier Olav Thon.

Oslo er Europas raskest voksende hovedstad, og ifølge Oslo kommune vil vi være 819 000 innbyggere i 2030, og helt sikkert flere etter den store flyktningstrømmen. 1. januar 2015 var innbyggertallet i Oslo 647 676.

– Boligmarkedet kan selvfølgelig gå litt i bølger, og prisene i dag er noe høyere enn det man kunne forutsi i år 2000, da vi hadde en liten dipp, men i det lange løp vil det være en god investering å kjøpe bolig, mener eiendomsinvestoren.

Les også: Solid boligprisoppgang i januar

Thon har stor tro på konvertering av næringsbygg til bolig i sentrum. I 2014 kjøpte Thon Eiendom blant annet Oslo Sanitetsforening i Akersbakken 27, der de har planer om å bygge rundt 100 leilighet.

– Vi må bygge byen innenfra og ut. Vi bygger også mye i drabantbyene, og i området rundt Strømmen Storsenter er det mange tomter. Vi skal bygge 400-500 leilighet der og i Lørenskog, forteller Thon.

Les også: Selger som varmt hvetebrød

Bekymret for de unge– Mange unge mennesker tror det er gratis å låne penger, det synes jeg er en skummel utvikling. Selv om renten er lav og mest sannsynlig kommer til å holde seg stabil en stund til. En bolig til 3-4 millioner med en rente på rundt 2 prosent er ganske rimelig hva gjelder månedlige utgifter, men det er fortsatt mye penger, avslutter Thon.

Les også: Satser stort på bolig

 

 

Powered by Labrador CMS