Må fremleie 8000 m2

Statoil må fremleie inntil 8000 kvadratmeter på Fornebu.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Oljeselskapet har for tiden en annonse ute, der arealene som er overflødige er fra 1875 til 7750 kvadratmeter. Analytiker Ann Kristin Aure i Malling & Co Markets sa på onsdagens markedspresentasjon at Statoil skal fremleie 8000 kvadratmeter på bygget ute på Fornebu.

Kari-Lill Fredriksen i Media relations i Statoil opplyser til NE nyheter at «8000 kvadratmeter er et godt anslag på hva vi har mulighet for å avstå fra til fremleie». Bygget er på totalt 66 800 kvadratmeter med kontorarealer og huser i dag ca. 2000 Statoil-ansatte. Det stod ferdig før jul i 2012.

I annonsen fremkommer det at Statoil har ledige lokaler for bedrifter i størrelsesorden 50–400 ansatte. Lokalene som nå er ledige, er over to plan i 5. og 6. etasje, med et totalt kontorareal på 7750 kvadratmeter BTA, fordelt på 3875 kvadratmeter i hver etasje.

Det er mulighet til å inndele lokalene i enheter som er tilpasset selskaper med 50 ansatte og oppover. Videre er det et fellesarealpåslag på 20 prosent som er inkludert i leiearealet. Leienivået i Statoil-bygget ligger i utgangspunkt på midten av 2000-tallet, et godt stykke over normalt Fornebu-nivå.

«Bygget på Fornebu har noe overkapasitet. For tiden er Statoil åpen for å få inn andre virksomheter i bygget, hvilket vi anser som ansvarlig både i økonomisk og miljømessig forstand. Statoil har som kjent et sterkt fokus på kostnader og effektiv ressursbruk. Vi vil imidlertid ikke leie ut til noen uten at våre strenge krav til blant annet sikkerhet er tilfredsstilt», skriver Kari-Lill Fredriksen i en mail til NE nyheter.

Foto: Ole Jørgen Bratland

Powered by Labrador CMS