Niam med kjempekjøp

OPPDATERT: Niam kjøper kontoret til Aker Solutions og Akastor i Jåttåvågen sør for Stavanger for om lag 1,5 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Fondsforvalteren opplyser torsdag kveld at de har inngått en avtale om å kjøpe aksjene i Hinna Park Invest AS. Det er et selskap som eier eiendommen Jåttåvågveien 10-12 (bildet).

Hinna Park Invest AS er et syndikat der hovedaksjonærene er Solist Hinna AS med 34 prosent (hovedaksjonær Solist Investor), Akastor AS med 25 prosent (hovedaksjonær Aker Kværner Holding AS), Arctic Securities med 8,4 prosent og The Resource Group Trg AS med 7,6 prosent (Kjell Inge Røkke).

66 000 m2Jåttåvågveien 10-12 består av to kontoreiendommer som ble oppført i 2012 og er på til sammen 66 000 kvadratmeter, inklusive parkering. Leietakerne er Aker Solutions og Akastor, og gjenværende tid av leiekontraktene er ca. 10 år.

Niam opplyser at transaksjonen baseres på en eiendomsverdi på om lag 1,5 milliarder kroner. Kjøpesummen tilsvarer dermed 22 700 kroner kvadratmeteren.

– Det er en pris som aksjonærene er godt fornøyd med, sier styreleder Leif Edgar Johansen i Hinna Park Invest AS til NE nyheter torsdag kveld. De nåværende aksjonærene har eid eiendommen siden begynnelsen av 2011.

Blant de beste– Dette er en fin, solid og svær eiendom, en av de beste eiendommene jeg noen gang har kjøpt, og den er bygd i 2012. Vi ser på dette som en god investering, og Hinna er et område i Stavanger vi har tro på fremover, sier Kjell Sagstad i Niam om kjøpet. Belåningen ligger mellom 60 og 70 prosent.

Hinna Park Invest AS hadde i 2013 driftsinntekter på 98,4 millioner kroner, mens fast eiendom ved utgangen av fjoråret var bokført til 1,23 milliarder kroner. Direkteavkastningen – yielden – ligger imidlertid så høyt som 6,8 prosent. Det tilsvarer i så fall netto leieinntekter rundt 102 millioner kroner. Det er en barehouse-avtale for eiendommen, så eierkostnadene er minimale.

Den sisteInvesteringen på Hinna er det siste salget Solist gjør i Norge. Solist ble satt opp høsten 2009 og hadde en forventet levetid på tre til syv år. Nå avvikles fondet på nyåret etter et salg i Sverige. Utbryterne fra Union og Fearnley Finans fikk med seg for fem år siden Petter A. Stordalen, Eiendomsspar og Bjørn Rune Gjelsten på eiersiden i Solist.

– Vi kjøpte eiendommen for 1,4 milliarder kroner og har hatt en årlig avkastning (IRR, red.anm.) på ca. 10 prosent. Vi har imidlertid måttet bryte gjennom en overkurs, og hadde det ikke vært for det, ville avkastningen ha vært høyere, sier Bjarte Solheim i Solist Gruppen til NEnyheter.

Med kjøpet på Hinna begynner mye å falle på plass når det gjelde de store bebudede transaksjonene i Stavanger-regionen. W.P. Carey betalte i begynnelsen av november 100 millioner dollar for hovedkontoret til Apply. 

 

 

Powered by Labrador CMS