Ikea satser Max

Publisert Sist oppdatert

Max har inngått en avtale med IKEAs eiendomsselskap Ikano og blir å finne i tilknytning til IKEA-anlegget som er under bygging i Furnes. Varehuset og restauranten åpner i mars 2015. 

Les også: Ikea eller matjord?

Les også: Åpner for å droppe utbygging i Vestby

Avtalen inkluderer også etablering av en restaurant i tilknytning til IKEAs varehus på Danebu i Vestfold. Denne restauranten vil først åpne i 2016, samtidig med varehuset.

– Etableringen følger en god tradisjon Max har etablert med Ikea i Sverige. Vi ser frem i mot åpningen og gleder oss over å bli kjent med nye kunder i en annen del av landet, sier Patrik Engman, som er etableringssjef i Max.

Max hamburgerrestauranter er allerede etablert på Egertorget i Oslo, på Grønlands basar, samt ved E18 i Lier. 

Solid kundegrunnlag

I løpet av 45 år har Max bygget opp 97 hamburgerrestauranter i Sverige og omsetter for 1,8 milliarder kroner årlig. Byggingen av restauranten på Ringsaker skal skje parallelt med byggingen av IKEA-varehuset, og restauranten åpner samtidig i mars 2015. 

Kundegrunnlaget lover godt for hamburgerrestauranten, da IKEA har som mål å trekke til seg 1,2 millioner kunder årlig til varehuset i Furnes.

Les også: Ikea vil satse mer i eiendom

Les også: – Byggebransjen har mye å lære av Ikea

– Max sin restaurant vil bygges nord på IKEA-tomten. Slik kan kundene passere hamburgerrestauranten når de kjører inn på varehusområdet. Restauranten vil også ligge i nærheten av en planlagt pendlerparkering og derfor være lett tilgjengelig både for de som skal på IKEA, og de som bare kjører forbi, forteller Engman.

 

Powered by Labrador CMS