Ferd kjøper i Oslo

Ferd Eiendom har kjøpt Henrik Ibsens gate 4 i Oslo av Anders og Arthur Buchardt og Petter Stordalen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Eiendommen, som er en hjørneeiendom rett ved siden av Utenriksdepartementets bygg Victoria Terrasse i Vika, er på 5017 kvadratmeter. Adm. direktør Carl Brynjulfsen i Ferd Eiendom ønsker ikke å gå ut med salgsprisen.

– Det er en eiendom med en veldig flott beliggenhet, rett ved Nationaltheateret stasjon. Vi ønsker normalt å ha et utviklingspotensial i eiendommene våre, og det er det her også på litt sikt. Her er det inngått en seks års leieavtale med Utenriksdepartementet. Dersom de flytter, må bygget totalrehabiliteres og det gir en spennende utviklingsmulighet, sier Brynjulfsen til NEnyheter.

Han hevder at Ferd ikke har sett på eiendommen som en del av en områdesatsing. I fjor sommer skrev NEnyheter om at Utenriksdepartementet vurderer å flytte fra Victoria Terrasse til fordel for et nybygg ved Aker Brygge. En mulighet som ble lansert var at Victoria Terrasse ble bygd om til boliger. Ferd Eiendom er allerede sentral i flere store boligutbyggingsprosjekter.

– Har dere tenkt noe på muligheten for å utvikle boliger i området, ved å for eksempel kjøpe Victoria Terrasse fra Statsbygg, dersom Utenriksdepartementet flytter?

– Hovedsakelig har vi vært interessert i Henrik Ibsens gate 4 på grunn av at det er en flott beliggende hjørneeiendom, sier Brynjulfsen.

Eiendommen er plassert i selskapet Henrik Ibsens gate 4 AS. Selskapet hadde inntekter på 8,3 millioner kroner i 2009, men Brynjulfsen sier tallene i selskapet ikke nødvendigvis gir et riktig bilde av leieinntektene for eiendommen. Balanseført verdi på eiendommen er på 115 millioner kroner. Legger man til grunn en husleie på drøye 2300 kroner pr. kvadratmeter, vil leieinntektene være 11,5 millioner kroner. Ved 2600 kroner, blir leieinntektene 13 millioner kroner.

Selger er Pasab Eiendomsutvikling, et eiendomsselskap som kontrolleres av Petter Stordalen, Anders Buchardt og Arthur Buchardt.

Powered by Labrador CMS