Vil gjenta salgssuksessen

Union Eiendomskapital håper å gjenta salgssuksessen de hadde med Grensen 5-7.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Grensen 5-7 ble for et snaut år siden solgt til svenske Genesta med en gevinst på over 100 millioner kroner. Finansavisen skriver torsdag at forvalteren prøver den samme oppskriften for kontor- og handelseiendommen Karl Johans gate 12 (bildet).

Union kjøpte denne eiendommen i januar 2006 fra Pål G. Gundersen på vegne av Storebrand Eiendomsfond. Eiendommen inngår sammen med Grensen 5-7, Keysers gate 1 og Kirkegata 34 i den såkalte Sontumgården.

Karl Johans gate 12 er på 4000 kvadratmeter, hvorav 1300 kvadratmeter betraktes som ”attraktive handelsarealer. For tiden står gården tom for leietakere, men Union skal ifølge Finansavisen har signert en leiekontrakt med en ikke navngitt kjede, som flytter inn i eiendommens tre nederste etasjer, inklusive underetasjen.

Men NEnyheter skrev i august at Union signerte en leiekontrakt med Lindex for samtlige deler av handelsarealene. Lindex ønsker i Karl Johans gate 12 å bygge en såkalt flagship-store, som går over eiendommens underetasje, første etasje og andre etasje.

Ifølge Union reduserer leieavtalen med Lindex risikoen i prosjektet og trygger kontantstrømmen i årene som kommer. Forvalteren mener i tillegg at avtalen med Lindex virker positivt inn på eiendomsverdien.

– Dette er et omfattende rehabiliteringsprosjekt, Vi utvider kjelleren med ca 600 kvadratmeter og får bedre utnyttelse av det som tidligere bare var lager. Vi graver også opp i bakgården for å få butikkarealer der, uttaler fondsansvarlig Tor Pedersen i Union Eiendomskapital til Finansavisen.

Ifølge Pedersen vil det totalt bli investert over 40 millioner kroner i eiendommen. Union håper å øke årlige leieinntekter fra 6,3 millioner kroner til 15 millioner og være ferdig med handelsarealene i midten av 2011.

Når det gjelder de andre eiendommene i Sontumgården, ble Keysers gate 1 solgt med gevinst i 2008, mens Union ser et ytterligere potensial i Kirkegata 34.

Vi har jobbet med en del ulike alternativer, men har ikke igangsatt noe konkret. Vi er fortsatt på planleggingsstadiet, sier Pedersen til avisen.

Union Eiendomskapital har de senere årene solgt eiendommer som har gitt opp mot 175 prosent avkastning. I perioden 2005 til 2009 solgte forvalteren 21 eiendommer fordelt på 19 mandater. Grensen 5-7 ga en avkastning på 117 prosent og en IRR på 31 prosent.

Foto: Union Eiendomskapital

Powered by Labrador CMS