Styrer mot 450 millioner

Årsomsetningen for Eger på Karl Johan ligger an til å bli rundt 450 millioner kroner i 2010.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det bekrefter Carl Erik Krefting i Søylen Eiendom, som eier Eger.

– Omsetningen per 1. juli vil være ca. 200 millioner kroner, inklusive moms. Den samlede omsetningen i 2010 vil trolig lande på rundt 450 millioner kroner, sier Krefting. I 2009 nådde senteret 250 millioner kroner i omsetning etter åtte måneders drift. Carl Erik Krefting mener senteret som helhet har utviklet seg i tråd med forventningene.

Mål: Steen & Strøm– Ja, det har det. Noen av butikkene går over forventningene, mens noen går dårligere. Totalt er omsetningen i henhold til forventningene. Vårt mål har hele tiden vært å nå samme omsetning som Steen & Strøm i 2011, og det ligger vi an til. De er over dobbelt så store i areal, men over hundre år eldre, sier Krefting.

Eger Karl Johan har som ambisjon å være Norges nye inspirerende motemagasin med eksklusive og trendy merkevarer. Det såkalte high end-senteret kan tilby over 125 internasjonale merkevarer innenfor mote, skjønnhet og livsstil. Varemagasinet er i dag på ca 7500 kvadratmeter med butikkarealer, samt om lag 1500 kvadratmeter med lager og administrative rom. 450 millioner kroner i omsetning på 7500 kvadratmeter med butikkarealer tilsvarer 60 000 kroner per kvadratmeter salgsflate.

KaffedillaSom i desember trekker Krefting frem Nespresso (kaffe og kaffemaskiner) som en forretning som gjør det bra, likeledes Studio G 12 (sko), samt et par av de mindre klesbutikkene. Den største klesbutikken, Høyer, gjør det som forventet.

– Hvilke forhåpninger har du til sommersesongen med turistene?– Vi så i 2009 at det var veldig stor omsetning i juni, juli og august, og vi tror vi setter nye rekorder i år, svarer Krefting.

Foreløpig vet imidlertid Eger for lite om sammensetningen av kundemassen, som handel fra byens egne innbyggere, fra andre steder i landet og fra utenlandske turister.¨– Men hovedtyngden er kvinner i alderen 25 til 45 år som er mote- og kvalitetsbevisste, sier Carl Erik Krefting.

Null ledighetI utgangspunktet står for tiden ingen arealer tomme på Eger, men Carl Erik Krefting sier at de bytter ut en leietaker som disponerer et areal på ca. 100 kvadratmeter.

– Hvor mange butikker har måttet gi opp siden starten i fjor vår?– Bare en butikk på 30 kvadratmeter. I tillegg har vi bedt en butikk om å flytte, ettersom samme merke startet en tilsvarende, men fire ganger større butikk hundre meter unna Eger.

Krefting forteller at de fremover skal utvide med 750 kvadratmeter i etasjen over Follestad.

– Videre skal vi legge inn to rulletrapper til og utvide en mindre butikk fra 20 til 40 kvadratmeter.  Foto: Søylen/Eger

Powered by Labrador CMS