Betaler 2650 kroner i Bjørvika

Revisjons- og rådgivningsselskapet Deloitte skal betale rundt 2650 kroner kvadratmeteren for å leie i Bjørvika.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det skriver Akershus Eiendom i sin seneste utgave av ”Utleiemagasinet”.  Eiendomsmegleren bruker formuleringen ”… der Deloitte leier på et nivå som er rapportert til rundt 2650 kr/m2” i en liten innledende markedskommentar. Deloitte-huset skal stå ferdig i 2013, og innflytting er beregnet til siste halvdel.

Deloitte skal disponere vel 15 000 kvadratmeter med arealer i sitt nye hovedkontor. Hvis anslaget til Akershus Eiendom er riktig, er dette en svært god indikasjon på hva markedsleien virkelig er for store leiekontrakter i Barcode-rekken.

2650 kroner kvadratmeteren i året er ikke helt på høyde med leienivåene for prestisjeeiendommer i det tradisjonelle CBD-området (Vika/Aker Brygge), men det er over snittleiene i dette området og over toppnivåene ellers i Oslo sentrum. Og 15 000 kvadratmeter er en stor leiekontrakt, de høyeste leieprisene per kvadratmeter oppnås gjerne for mindre lokaler.

Det var i desember i 2007 arkitektkontoret Snøhetta fikk i oppdrag av Oslo S Utvikling om å  tegne et forslag til det såkalte Deloitte-huset. Bygget ligger mellom KLP-bygget og Stasjonsallmenningen og er planlagt som et kontorbygg med totalt areal på 16 950 kvadratmeter BTA over gateplan, hvorav drøye 1000 kvadratmeter med publikumsarealer som kafeer og restauranter.

De to første etasjene utgjør 2670 kvadratmeter, og selve kontordelen av bygget utgjør 14 279 kvadratmeter BTA. Bygget får 16 etasjer.

Deloitte holder i dag til på Skøyen. I midten av april ble det kjent at de flytter sitt hovedkontor til OperaKvarteret i Bjørvika. Selskapet er verdens største revisjons- og rådgivningsselskap og har over 900 ansatte i Norge, 500 av disse i Oslo. Arealbruken blir derfor i utgangspunktet 30 kvadratmeter per ansatt, ikke spesielt effektivt.

– Med Deloitte på plass vil Oslo S Utvikling praktisk talt ha fylt opp den delen av OperaKvarteret som er regulert til kontorlokaler. Dette er vi svært godt fornøyd med, ikke minst tatt i betraktning av krisen norsk økonomi har vært gjennom den senere tid, uttalte adm. direktør Paul S. Lødøen i Oslo S Utvikling i en pressemelding i april.

Administrerende direktør Ingebret G. Hisdal i Deloitte sa i samme pressemelding at selskapet har valgt å flytte til OperaKvarteret, blant annet fordi Bjørvika fremstår som et meget attraktivt område for plassering av Deloittes hovedkontor i Norge. Deloitte-huset gir også rom og muligheter til å realisere fremtidige ekspansjonsplaner.

Ill: Snøhetta

Powered by Labrador CMS