Lavest energibruk i Norge

Veidekke skal bygge Bellonahuset for Aspelin Ramm Gruppen, et bygg som trolig får det laveste energiforbruket i Norg

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Veidekke skriver i en pressemelding onsdag at Veidekke Entreprenør AS har inngått en såkalt  samspillkontrakt med Aspelin-Ramm Gruppen om bygging av Bellonahuset på den såkalte Vulkan-tomten (se illustrasjon) i Oslo.

Det gamle industriområdet på Vulkan, mellom Maridalsveien og Grünerløkka, skal bli en møteplass for kultur og næringsliv. En av leietakerne blir Bellona, som flytter fra dagens lokaler rett på den andre siden av ”ælva”.

Energiforbruket i det nye Bellona-bygget er beregnet til kun 69 kWh per kvadratmeteren i året for kontordelen. Det er godt under kravet til bygg som skal energimerkes i klasse A (grense 84 kWh/m2) og ifølge Veidekke trolig best i landet. Til sammenlikning ligger gjennomsnittlig energiforbruk for norske kontorbygg på rundt 270 kWh/m2. For forretningsdelen i bygget er forbruket beregnet til klasse A.

Kontrakten er på 62,5 millioner kroner, eksklusive moms, og er en totalentreprise. Arbeidene har allerede startet og skal være ferdige i løpet av høsten 2010. Bellonahuset skal bli et kontorbygg på 3120 kvadratmeter over fem etasjer. I første etasje blir det næringsvirksomhet, mens de øvrige fire etasjene blir kontorer, der Bellona disponerer to og en halv etasje. Bygget inneholder arealer til forretning, showrom, kafé og servering.

Bellonahuset,, som ble omtalt i NæringsEiendoms januarutgave, skal oppføres i plasstøpt betong og ha fasader av puss og glass. Det blir solfangere som vil dekke store deler av fasaden mot sør og som reduserer energibehovet.

Vulkan-området skal preges av de ulike aktørene som er og som skal inn på området, aktører innenfor utdanning, helse og sport, mat og matkultur, utøvende kunst, kulturnæring og miljø. Aspelin Ramm Gruppen står sammen med Anthon B Nilsen som utbyggere av tomten.

En aktør som skal bygge på Vulkan, er Scandic Hotels. Scandic Vulkan hotell bygges i Søndre Kvartal og vil få 140 rom. Hotellet ferdigstilles i 2011 og skal få fjernvarme levert fra Bellonahuset.

For øvrig fordeler arealene i Søndre Kvartal seg med kontorarealer på ca. 3500 kvadratmeter, butikker og næringsarealer på om lag 2000 kvadratmeter og ca. 35 boliger på til sammen 3100 kvadratmeter.

Illustrasjon: Aspelin Ramm Gruppen

Powered by Labrador CMS