Oslos flotteste kontorbygg

Ekspertene har talt: Wilhelmsen-bygget i Vika er Oslos flotteste kontorbygg.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NæringsEiendom har bedt et 20-tall av de viktigste eiendomsaktørene i Oslo om å peke ut det de mener er det flotteste kontorbygget i Oslo. Kriteriene var utelukkende beliggenhet og standard, pris var underordnet. Aktørene fikk lov til å være fullstendig subjektive og dermed ikke uhildede, men det måtte fremkomme.

Opptellingen viser at syv av de spurte pekte på det såkalte Wilhelmsen-bygget i Olav Vs gate 5, på hjørnet av Dronning Mauds gate. Bygget ligger praktfullt til vis a vis Rådhuset og et drøyt steinkast fra bryggekanten og Aker Brygge, med sol mot inngangen om formiddagen. Wilhelmsen-bygget er på 10 000 kvadratmeter og ble totalrenovert på midten av 90-tallet. Utleier er Pecunia, og leietakere er blant annet McKinsey og Alfred Berg Kapitalforvaltning.En av dem som lar seg begeistre, og som har plassert bygget på toppen av listen, er Christian Ringnes:– Utrolig fint– Det fineste rendyrkede kontorbygget i Oslo er etter min mening Wilhelmsen-gården i Olav Vs gate. Bygget eies nå av Pecunia, som har pusset det opp til en utrolig fin standard, sier Ringnes til NæringsEiendom.

Eiendomskongen mener at det fineste bygget i Oslo totalt sett er Grand Hotel, som primært er hotell, men også inneholder tre kontoretasjer i det prisbelønte tilbygget mot Stortinget.

– På grunn av sitt monumentale utseende, sin beliggenhet midt på Karl Johan og meget høye standard på kontorlokalene, begrunner Ringnes om det svært subjektive valget. Grand Hotel eies av Eiendomsspar.

Men tilbake til Wilhelmsen-gården, analytiker Lars Lund i Malling & Co gir en mer utførlig begrunnelse:

– Wilhelmsen-bygget er tegnet av Arnstein Arneberg og Frithjof Stoud Platou. Rederiet Wilhelm Wilhelmsens tidligere hovedkontor har en av byens beste beliggenheter, med gode adkomstmuligheter og utsikt over Rådhusplassen og Oslofjorden fra store deler av lokalene.Bygget, som ble reist i 1960, er kledd i svært lys trondhjemitt fra Støren og ble fullstendig rehabilitert i 1996, sier Lund.

Les også: Kraftig nedgang for kremområdene

Les også: Store bevegelser i leiemarkedet

Hemsen-gårdenPå andre plass i kåringen denne gangen kommer den såkalte Hemsen-gården i Haakon VIIs gate 5, som trekkes frem av fem av de spurte. Gården er også eid av Pecunia. Analysesjef Gunnar Selbygg i Union sier riktig nok at de oppfatter at Thiis-gården (Haakon VIIs gate 1, red.anm.) er det mest prestisjefylte bygget i Oslo, men:

– Hemsen-gården er det flotteste nybygget, med høy kvalitet i alle parametere. Wilhelmsen-bygget er også der oppe i toppen med fantastisk beliggenhet, sier Selbygg. Han er representativ for flere av de spurte, det var vanskelig å trekke frem ett bygg.

En som går for Hemsen-gården alene, er Jørn Høistad i DTZ.

– Bygget har en solid og dedikert gårdeier som leverer det ”lille ekstra”, både på kvaliteter og design. Nybyggstandard og finish trekker opp, da det finnes bygg med enda bedre beliggenhet, sier Høistad.

Thiis-gården er for øvrig eid av Arne Blystad, som vant en budrunde i 2006 med et bud på 820 millioner kroner. Gården har blant annet leietakere som Expert-kjeden i første etasje, Irlands Ambassade, Aker Eiendomsdrift og kjente Shippingklubben på toppen. Bygget nevnes blant tre av de spurte.

En av disse er Eiliv Christensen i NAI First Partners, som for ”sikkerhets skyld” bidrar med seks kandidater: Wilhelmsen-gården, Thiis-gården. Hemsen-gården, Dronning Mauds gate 1-3, Dronning Maudsg gate 10 og  Kronprinsesse Marthas plass 1 – Solgården (ved siden av Rådhuset).

Pallplass – Alle disse har kvaliteter som gir pallplass. Etter en totalvurdering rangerer vi vel Dronning Mauds gate 1-3 som den beste. Gården er meget representativ, har lyse lokaler, utsikt, parkeringsplasser i underetasjen og kort avstand til “alt”. De øvrige er tett bak. Hemsen-gården er ny på listen. Thiis-gården er “tung” – og bare deler av den er i toppskiktet. Vi trives meget bra selv i Dronning Mauds gate 10. Tjuvholmen-kontorbyggene er jo bra, men kommer ikke helt opp å grunn av avstand til sentrum, flytog, osv., sier Christensen.

DnB NOR Næringsmegling har Hemsen-gården, Wilhelmsen-bygget  og Stranden 57 på Aker Brygge (”Soppen”) som sine favoritter. Generelt ble det nevnt mange forskjellige kandidater. Analysesjef Ragnar Eggen Akershus Eiendom fremhever nybygget på Tjuvholmen i Tjuvholmen allé, der Advokatfirmaet Selmer sitter. Kriteriene er åpen beliggenhet, utsikt, og svært høye tekniske kvaliteter i et ferskt påkostet nybygg.

 – Ellers vet jeg at flere i vårt firma er spesielt begeistret for Dronning Mauds gate 1-3, på grunn av sentral og profilert beliggenhet samt god utsikt. De liker også bygget vi flyttet ut av i mars, Haakon VII's gate 10. Det skyldes den spesielle profilen og den ideelle beliggenheten når det gjelder transport, samt at det er i det beste bank-, advokat- og shippingstrøket, sier Eggen.Vika går ikke overraskende igjen blant mange av de spurte. Vika-strøket utgjør selve kjernen i CBD-området (det dyreste og mest attraktive området i Oslo), med de høyeste leieprisene.

Foto: Magnus Aspelin/Kolonihaven.no

Powered by Labrador CMS