Nedtur for eiendomsfond

Aberdeen Property Investors eiendomsfond ga sine andelseiere et tap på inntil 45,9 prosent i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Mens folk står i kø for å lempe ut sine eiendomsfond, fortsetter eiendomsverdiene å rase. I fjerde kvartal i fjor var avkastningen på Aberdeen Property Investors to fond Norge I KS og Norge II AS henholdsvis minus 14,3 og minus 19,9 prosent. Det bidro til at fjoråret ble gjort opp med en negativ avkastning på 45,9 prosent i begge fondene. Det ugearede fondet Norge I ga en avkastning på minus 1,1 prosent i fjerde kvartal og en årsavkastning på minus 15,5 prosent.

Det er den vanskelige situasjonen i norsk økonomi som har bidratt til at eiendomsverdiene faller.

”Etterspørseldriverne for kontormarkedet har blitt kraftig svekket i løpet av de siste månedene og vi forventer at arealledigheten kommer til å øke i 2009 og 2010. Mange norske bedrifter ser med usikkerhet fremover og vi forventer negativ sysselsettingsvekst i inneværende år, noe som vil merkes også på etterspørselen etter næringslokaler”, skriver Aberdeen Property Investors i sin kvartalsrapport.

Investorene har plassert til sammen 5 milliarder kroner i egenkapital i Norge I-fondet, 2,7 milliarder i Norge II-fondet og 830 millioner kroner i KS-fondet.

Powered by Labrador CMS