Kan få byggeskikkpris

Schweigaards gate 21-23 er som eneste næringsbygg nominert til Statens Byggeskikkpris for 2014.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Bygget er ifølge «huseier» Rom Eiendom ett av åtte nominerte bygg i årets konkurransen, der vinneren kåres 17. juni.

Det var 55 påmeldte bygg til årets konkurranse, der Schweigaards gate 21 (se illustrasjon) og 23 altså det eneste nominerte næringsbygget. De øvrige finalistene er skoler, kulturhus, boligområder og stedsutvikling.

– Diskusjonene har særlig gått på både kvalitet og hvilken funksjon bygget har og tjener i de omgivelsene det ligger, sier juryens leder Anne Enger i en kort kommentar.

– Det er gledelig og en stor anerkjennelse at Schweigaards gate 21 og 23 er et av byggene som går videre i konkurransen, sier Morten Austestad, som er direktør for utvikling i Rom Eiendom.

Statens Byggeskikkpris er en hederspris for bygninger med tilhørende anlegg, som «gjennom utførelse, materialbruk, og samspill med sted og miljø bidrar til å heve, fornye og utvikle den allmenne byggeskikken».

Byggene må ha god arkitektonisk utforming og oppfylle sentrale kvaliteter innenfor miljø og universell utforming. Prisen deles ut av kommunal- og moderniseringsdepartementet. Siste gang jernbanen (ved NSB eiendom og NSB Gardermobanen) vant prisen, var i 1999.

Rom Eiendom bygget nytt hovedkontor for NSB konsern i Schweigaards gate 23. Her har NSB samlet sin virksomhet, og Rom Eiendom har også flyttet hit. Bygget er på 15 000 kvadratmeter.

Rom ferdigstilte i fjerde kvartal i fjor et nytt hovedkontor for Gjensidige Forsikring ASA i Schweigaards gate 21. Også dette tvillingbygget er på 15 000 kvadratmeter.

Schweigaards gate 21 og 23 er også nominert til Årets Bygg 2013, som ett av fem bygg.

Powered by Labrador CMS