JMs nye prosjekt på Billingstad. Ill.: Diakrit.
JMs nye prosjekt på Billingstad. Ill.: Diakrit.

Vil miljømerke ny bydel

JMs kjempeprosjekt på Billingstad vil miljøsertifisere boligene med Svanemerket.

Publisert Sist oppdatert

– En fersk undersøkelse viser at hele 84 prosent av oss ønsker å bo i en miljøvennlig bolig, sier direktør for markedskommunikasjon i JM, Kjell Kvarekvål.

Han viser til en undersøkelse fra YouGov på vegne av Svanemerket. Men det har ofte vist seg vanskelig å slå fast at den uttalte miljøinteressen påvirker kjøpene, særlig hvis man må betale mer for å bo miljøvennlig. Nå tror JM-direktøren at folk er blitt mer mottakelige for å bruke penger på miljøvennlige boliger. JM har valgt å Svanemerke alle selskapets planlagte boliger i prosjektet Bergerløkka på Vestre Billingstad. Totalt skal det bygges 1650 boliger for 4000 mennesker i den nye bydelen i Asker. JM vil stå for 570 av disse. 50 prosent av det første byggetrinnet er solgt.

Direktør for markedskommunikasjon i JM, Kjell Kvarekvål
Direktør for markedskommunikasjon i JM, Kjell Kvarekvål

– En av grunnene til godt salg kan være at JM bygger utelukkende svanemerkede boliger på Vestre Billingstad, sier Kvarekvål.

I undersøkelsen svarer 82 prosent at de bryr seg om miljøet og hva de selv kan gjøre. Andelen som svarer dette er opp fra tidligere undersøkelser. 68 prosent sier at det nå er viktigere for dem at boligen er miljøvennlig enn forrige gang de byttet bolig.

– Det viser at det er en økende miljøbevissthet blant boligkjøpere. Det kan være en fordel når man skal selge boliger i Vestre Billingstad, for dette blir en bydel hvor det legges til rette for smidig pendling til Oslo med kollektivtrafikk, sier Kvarekvål.

Powered by Labrador CMS