Bolig:

SER TIL SVERIGE: Erik Bøhler blir sentral i utviklingen av en kremtomt nord for Göteborg.
SER TIL SVERIGE: Erik Bøhler blir sentral i utviklingen av en kremtomt nord for Göteborg.

Vil bygge boliger på gammel kjeksfabrikk

Erik Bøhlers selskaper og Orkla Eiendom vil utvikle boliger når Orkla flytter Göteborgs Kex-produksjonen til en ny fabrikk i Latvia.

Publisert Sist oppdatert

Det er gjennom selskapene Macama, Scandinavian Development og Constructive Development at Erik Bøhler nå går i gang med et stort boligprosjekt i Kungälvs kommune nord for Göteborg. Arbeidet med regulering og utvikling av den gamle Göteborgs Kex-fabrikken er nå i gang i samarbeid med Orkla Eiendom og kommunen. Orkla skal flytte produksjonen til en ny fabrikk i Latvia, og det gir rom for byutvikling på tomten på ca. 84.000 kvadratmeter. I dag er det lager, industri og kontor på eiendommen.

Scandinavian Development har ansvaret for ideutvikling og regulering, mens Constructive Development vil ha ansvaret for prosjektstyring og gjennomføring av prosjektet. Målet er å utvikle eiendommen til boligformål, med høyt fokus på bærekraft, miljø, og gode bokvaliteter. I tillegg skal det utvikles næringslokaler med blant annet utadrettet virksomhet på gateplan tilknyttet nabolaget og Kungälv sentrum.

Eiendommen ligger ifølge utviklerne fantastisk til, helt inntil Nordre älv, som renner gjennom hele Kungälv. «Transformasjon av det gamle industriområdet til en ny og attraktiv bydel i Kungälv vil innebære at eiendommen åpnes mot elven og det vil opparbeidet en strandpromenade som binder eiendommen sammen med omkringliggende områder og gjøres tilgjengelig for alle», opplyser Scandinavian Development i en melding.


TRANSFORMASJON: Dette området skal gjennom en omfattende transformasjon.
TRANSFORMASJON: Dette området skal gjennom en omfattende transformasjon.
Powered by Labrador CMS