STOR INTERESSE: Det var fullt hus da Skanska sto som vert for torsdagens Ung i Næringseiendom-treff.
STOR INTERESSE: Det var fullt hus da Skanska sto som vert for torsdagens Ung i Næringseiendom-treff.

– Vi trenger unge som tenker utenfor boksen

Bærekraftdirektør Randi Lekanger i Skanska Norge var klar på hvorfor de unge er viktige i det grønne skiftet da Ung i Næringseiendom arrangerte årets første nettverkstreff hos Skanska.

Publisert

De fysiske nettverkstreffene til Ung i Næringseiendom fortsetter å tiltrekke seg interesse hos de unge. Torsdag kveld ble det avholdt treff hos Skanska, og treffet ble fullbooket på 2 minutter.

Blant foredragsholderne var direktør for bærekraft og miljø Randi Lekanger i Skanska Norge og konserndirektør Thorbjørn Brevik i Skanska Eiendomsutvikling.

Lekanger la vekt på integrering av bærekraft som del av selskapsstrategien, og hvilken verdi det har for klima og miljø på sikt. Med økt fokus og bruk av materialer som gir minst mulig klimafotavtrykk og utslippsfrie maskiner, er Lekanger ikke i tvil om at eiendomsutviklingen beveger seg i riktig retning.

– De unge skal ta stafettpinnen videre inn i fremtiden. Vi trenger deres engasjement og nysgjerrighet. Vi trenger unge som tenker utenfor boksen, svarer hun da hun får spørsmålet om hvorfor de unge er viktige for det grønne skiftet.

Også inkludering og mangfold var tema for kvelden, som ifølge Gry Walstad er et viktig premiss for å levere på Skanskas ambisjoner. Hun er leder for inkludering og mangfold i Skanska Norge. Walstad ba medlemmene reflektere over mangfoldet i sin bedrift og hverdag, og understreket hvorfor et bredt perspektiv på mangfold er helt avgjørende for å lykkes med arbeidet.

– Som de unge og “up and coming” i bransjen er det dere som skal bygge fremtidens arbeidsplasser. Dere må være i front, utfordre og pushe på for å sørge for at bransjen blir mer inkluderende og mangfoldig.» utfordret Walstad forsamlingen.

Thorbjørn Brevik, konserndirektør i Skanska Eiendomsutvikling, la vekt på at Skanska har en unik kombinasjon som eiendomsutvikler og entreprenør med interne spesialister. Han understreket den kreative dialogen og styrken i å ha ulike interne perspektiver på boligprosjektene.

– Skanska Eiendomsutvikling differensierer seg gjennom en analytisk markedsmessig tilnærming og spissing av prosjekter, i tett samarbeid med entreprenøren. Et eksempel på dette er Borgen, et tydelig familie- og barnevennlig prosjekt som er blitt godt mottatt i markedet, sa Brevik.

Regiondirektør Salman Saeed i Skanska Eiendomsutvikling er en av nettverkets grunnleggere. Han gav medlemmene innledningsvis et historisk tilbakeblikk på hvordan Ung i Næringseiendom gikk fra en enkel idé om å samle yngre i bransjen som ikke hadde noen arena å møtes på, til å vokse til et helt sentralt samlingspunkt for unge i eiendomsbransjen.

Powered by Labrador CMS