Aktuelt:

IKONISK BYGG: Kringkastingsbygget på Marienlyst.
IKONISK BYGG: Kringkastingsbygget på Marienlyst.

Vant parallelloppdraget for Kringkastingshuset

Nå er vinneren for parallelloppdraget for Kringkastingshuset på Marienlyst klar.

Publisert

Ferd har store planer for det ikoniske Kringkastingshuset på Marienlyst, og nå har selskapet valgt hvilket arkitektkontor som vant parallelloppdraget for bygget som opprinnelig ble tegnet av Nils Holter.

En komite bestående av Camilla Krogh, Jorunn Grøntveit, Øyvind Svare Lorentzen og Kåre Hinna fra Ferd Eiendom, samt fagekspertene Geir Haaversen fra A-lab og Sissel Engblom fra Urbaniq valgte forslaget fra KIMA Arkitektur med Inge Hareide i spissen som det foretrukne forslaget.

De tre andre kontorene som var med i kampen om oppdraget, er Nordic, Mellbye Arkitekter og LPO. «Alle fire forslagene hadde spennende elementer, men komiteen var enstemmige på at KIMA leverte det totalt sett beste forslaget», opplyser Ferd.

«Vinnerforslaget har levert et bidrag i samsvar med prosjektets visjon og mål, tar svært gode hensyn til byggets og områdets kulturhistorie og har levert flotte løsninger både i forhold til vernebestemmelser og til programmering. Forslaget fra KIMA arkitektur svarer på Ferd Eiendom sine høye miljøambisjoner, åpner opp Kringskastingshuset på alle hjørner og inviterer mennesker inn», skriver Ferd videre på sine nettsider.

«Etter at NRK har forlatt området, vil bygningen gå fra en totalt introvert til en mer ekstrovert bruk, som aktivt tar del i byen. Vi har utforsket hvordan bygningen på nytt kan kringkastes som et betydningsfullt sted, med respekt for historien, basert på nye behov i et moderne samfunn», skriver KIMA om prosjektet på Marienlyst.

ÅPNES OPP: Kringkastingsbygget skal åpnes opp for brukere og går fra introvert til mer ekstrovert bruk.
ÅPNES OPP: Kringkastingsbygget skal åpnes opp for brukere og går fra introvert til mer ekstrovert bruk.
Powered by Labrador CMS