Aktuelt:

PRESTISJEPRIS: Juryleder Per Fretheim delte ut Cityprisen til Signe Anne Stensrud under middagen til Citykonferansen Stavanger.

Vant Cityprisen Rogaland

Eilert Smith Hotell vant Cityprisen Rogaland.

Publisert Sist oppdatert

Det ble en følelsesladet seanse da vinneren av Cityprisen Rogaland ble delt ut under middagen etter Citykonferansen Stavanger torsdag kveld. Vinneren var Eilert Smith Hotel, med byggherrene Signe Anne og Kristoffer Stensrud. Kristoffer Stensrud, som var sentral i etableringen av SKAGEN Fondene, gikk bort for bare litt over to måneder siden.

– Denne prisen skulle egentlig vært delt ut i fjor. Det gjør at årets utdeling blir litt annerledes. En av vinnerne er dessverre ikke med oss lenger, som gjør det litt ekstra sterkt å stå her og dele ut prisen. Som de fleste sikkert har skjønt nå, så går prisen til Eilert Smiths Hotel. Det er Signe Anne og Kristoffer Stensrud som er byggherre og Trodahl Arkitekter som var arkitekter for prosjektet, sier juryleder Per Fretheim fra MAD Stavanger.

Juryen mener Eilert Smith Hotel er et forbilledlig prosjekt innen arkitektur, transformasjon og byfornying.

– På et overordnet nivå bidrar prosjekts innhold til en etterlengtet vitalisering av Holmen, ved å oppruste eksisterende bebyggelse og tillegge nye funksjoner. Gjennom ombygging har man forvandlet et forfallent kontorbygg til et vakkert og tiltalende hotell og restaurant. Prosjektet har ivaretatt og videreforedlet de arkitektoniske kvalitetene, samtidig som man har gjennomført en påbygging og løftet byggets innhold til nye høyder. Eilert Smith Hotel viser hvordan høy kvalitet på utførelse og materialvalg er ment å vare over tid, er juryens begrunnelse for prisen.

– Kristoffer ville vært utrolig stolt av å ha vært her i dag. Men det han ville sagt var at det var ikke han som holdt ut. Det var sønnen vår Kristian Fredrik fordi kommunen var ikke så enkelt å danse med, men Kristian Fredrik var bedre til å danse enn Kristoffer. Takk skal dere ha, sa Signe Anne Stensrud da hun mottok prisen.

De øvrige nominerte ti Cityprisen Rogaland er Byfjordparken (byggherre GMC Eiendom og arkitekt Ramp), DSD Front (byggherre Herfo og arkitekt Link Arkitektur) og Finansparken (byggherre Sparebank 1 SR Bank og arkitektene Helen & Hard og Saaha).

– I år har det vært veldig gode kandidater. Det har vært et skyhøyt nivå i år. Kanskje det høyeste nivået vi har hatt her noen gang, sier Fretheim.

Juryen består av Per Fretheim fra Mad Arkitekter (juryleder), tidligere ordfører Christine Sagen Helgø og Vidar Aa. Fiskum fra Norsk Eiendom.

Powered by Labrador CMS