155 BOLIGER: Totalt skal bygget gi rom for 155 nye boliger med maksimalt bruksareal på 15 000 kvadratmeter. Ill: Code arkitektur
155 BOLIGER: Totalt skal bygget gi rom for 155 nye boliger med maksimalt bruksareal på 15 000 kvadratmeter. Ill: Code arkitektur

Mener jubileumsprosjektet til OBOS er for massivt (+)

Plan- og bygningsetaten synes OBOS-prosjektet har en del fine kvaliteter, men mener det er for massivt og dårlig tilpasset tomten og stedet.

Publisert Sist oppdatert

I forbindelse med sitt eget 90 års jubileum ønsker OBOS å oppføre et leilighetsbygg som plusshus. Planområdet Martin Strandlis vei 10 ligger sentralt inntil et større rekreasjonsområde på Ammerud, men er i dag lukket som følge av industrivirksomhet.

– Når denne avvikles, kan området åpnes opp og bebygges med et moderne boligbygg som flettes inn i omgivelsene og styrker de eksisterende gangforbindelsene rundt tomten. Dermed kan nærområdet få flere kvaliteter både for opphold og gjennomgang. Og oppleves tryggere å ferdes i, skriver fagkyndig Code arkitektur i planforslaget, som nå skal ut på offentlig ettersyn.

Les også: Skal bygge på tomt med «helt spesielle kvaliteter» 

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.