COOP STØRSTE LEIETAKER: Coop OBS! Bygg og Coop Mega er to av de store leietakerne i handelseiendommen.

Stor transaksjon i kjøpesentermarkedet

Et NRP Finans-syndikat kjøper et kjøpesenter på Jæren med ca. 65 millioner kroner i leieinntekter.

Det er Coop Klepp SA og Dolphin Eiendom AS som nå har inngått avtale om salg av kjøpesenteret Jærhagen i Klepp kommune, 25 kilometer sør for Stavanger. Et syndikat satt opp av NRP Finans kjøper, og selgerne blir med som deleiere i syndikatet.

Coop Klepp og Dolphin Eiendom har gjennomført en større utvidelse av senteret fra 20 000 kvadratmeter til 57 000 kvadratmeter kjøpesenter og storhandel pluss 10 000 kvadratmeter parkering. Det er ventet at antall besøkende økes fra 1,3 til nærmere 3 millioner etter utvidelsen.

Senteret har leieinntekter anslått til ca. 65 millioner kroner i året. Det er dermed grunn til å tro at kjøpesummen nærmer seg 1 milliard kroner. Pangea Property Partners har vært selgers rådgiver i transaksjonen.

– Jærhagen har fått en fremtidsrettet utforming og en mix av butikker, storhandel og aktivitetstilbud som fremstår attraktivt både for leietakere og kunder på senteret. Denne profilen, sammen med omsetningsvekst og solide nøkkeltall gjør Jærhagen interessant for mange investorer, sier Linn Idsø Brenne, partner i Pangea Property Partners.

I et tøft marked for handelseiendommer, mener Idsø Brenne at det er fullt mulig å få investorene interessert i de gode sentrene.

– Så lenge vi bygger opp god nok dokumentasjon med nøkkeltall som viser at leietakerne lykkes og gjør det bra, vil interessen være til stede blant investorene, sier Idsø Brenne.

Coop Klepp er største leietaker på senteret med Coop Obs! Bygg som leier 8500 kvadratmeter og Coop Mega som leier 5500 kvadratmeter.

– Vi har fortsatt stor tro på senteret og Jærhagen ligger strategisk lokalisert innenfor vårt virkeområde. Løsningen med et fortsatt deleierskap er vi svært tilfreds med, dette gir oss mulighet til å fortsatt være sentral pådriver for senterets videre utvikling og aktivitetstilbud, sier John Thysse, administrerende direktør i Coop Klepp SA.

Blant de andre leietakerne er Power, Elkjøp, Rusta, Sport Outlet, Fagmøbler, Møller Bil og T.Hansen, samt Skyline tramponlinepark.

– Vi har jobbet systematisk med god utforming kombinert med å sikre sterke leietakere som gir høyt aktivitetsnivå. Det er derfor vemodig å selge, samtidig er det nå naturlig å realisere verdier etter den betydelige utviklingen som er gjort, sier Arild Holten i Dolphin Eiendom AS.

– Eiendommen er et moderne senter som kombinerer storhandel og kjøpesenter, der stor del av leien er sikret på lange kontrakter mot gode leietakere med sterke merkenavn. Egenkapitalen i transaksjonen er tilrettelagt mot en gruppe investorer og det er spennende at Coop og Dolphin blir med videre i kjøperselskapet. Dette samarbeidet ser vi frem til, sier Morten Berg, partner i NRP Finans AS.

Se Caroline Krefting i Carucel Eiendom fortelle om lyspunkter i retailsektoren på Estate Play her:

Powered by Labrador CMS