KJØPER: Newsec Basale får et sterkt grep om Tjuvholmen. Nadiia_foto/Shutterstock.com
KJØPER: Newsec Basale får et sterkt grep om Tjuvholmen. Nadiia_foto/Shutterstock.com

Newsec Basale kjøper Tjuvholmen Drift

Selvaag Eiendom selger Tjuvholmen Drift til Newsec Basale.

Publisert Sist oppdatert

Kjøpet innebærer at Newsec Basale tar over forvaltning og drift av fellesarealer og tekniske anlegg på Tjuvholmen i Oslo, i tillegg til teknisk forvaltning og drift av næringseiendommer i Selvaag Eiendom sin portefølje. Tjuvholmen Drift AS omsatte for 24,4 millioner kroner i 2018.

– Gjennom overtakelsen av Tjuvholmen Drift sin portefølje på ca. 300 000 kvadratmeter, får vi et godt grunnlag for ytterligere vekst og utvikling av profesjonelle forvaltnings- og rådgivningstjenester. Newsec har 30 års erfaring fra nasjonale og internasjonale forvaltningsoppdrag, og sammen med Tjuvholmen Drift er vi godt posisjonert for å håndtere fremtidens teknologiske- og markedsmessige krav fra kunder og oppdragsgivere. Med en unik tyngde og leveranseevne, kan både eksisterende og nye kunder være trygge på at de blir godt ivaretatt hos oss, sier administrerende direktør i Newsec Basale, Hilmar Auran.

Overtakelse skjer fra og med 2. juli 2019.

– Ledelse og ansatte i Tjuvholmen Drift vil bidra til å øke servicenivået og bredden i leveranser til kunder i Oslomarkedet. Drift av stadig mer kompliserte tekniske anlegg i næringsbygg krever stort fokus og bred kompetanse. Et samarbeid med en internasjonal aktør som Newsec gjør Tjuvholmen Drift i stand til å forvalte og utvikle et enda bedre produkt til våre leietakere og kunder, sier Direktør for kommersiell eiendomsdrift Bjørn Bratt Aanensen i Selvaag Eiendom.

Newsec Basale AS er Norges største aktør innen ekstern forvaltning av næringseiendom og har 250 ansatte fordelt på 9 kontorer. Selskapet forvalter ca. 3,7 millioner m2 næringsareal, og er 100 % eid av Newsec Property Asset Management AB. Som en del av Stronghold Invest er Newsec den ledende aktør innen rådgivning og forvaltning av eiendom i Norden.