Sortland Handelseiendom AS hadde i fjor leieinntekter på 7,16 millioner kroner.
Sortland Handelseiendom AS hadde i fjor leieinntekter på 7,16 millioner kroner.

Kjøpte handelseiendom fra Ragde

AKA har kjøpt en handelseiendom på 6000 kvadratmeter på Sortland med 7,2 millioner kroner i årlige leieinntekter fra Ragde Eiendom.

Publisert Sist oppdatert

AKA fortsetter eiendomskjøpene og har nå passert 205 eiendommer totalt. Selskapet kjøpte nylig en 6000 kvadratmeter stor handelseiendom på Sortland i Vesterålen. Selger er Ragde Eiendom. Eiendommen har lange leieavtaler med Coop-kjedene Obs Bygg og Extra.

– Gode beliggenheter, nye driftseffektive bygg og lange leieavtaler er alltid spennende for AKA, sier investeringssjef Hallvard Thoresen.

På Ragde Eiendoms hjemmesider har eiendommen stått med adressen Vesterålsgata, plassert i selskapet Sortland Handelseiendom AS. Ifølge 2018-regnskapet til Sortland Handelseiendom var leieinntektene 7,16 millioner kroner.

AKA har nå 14 eiendommer i Nordland og har dermed en kritisk masse som gjør eiendomsforvaltningen fornuftig.

– Det er naturlig nok litt mer krevende enn her på Østlandet, både med tanke på avstander og bruk av alternative transportmetoder som båt og fly. At vi derfor kjøper flere eiendommer der vi allerede er representert, gjør hverdagen vår enklere og mer effektiv, sier driftsdirektør Rolf Hammerengen.

AKA har også kjøpt en Kiwi-eiendom i Alta, som består av en næringsseksjon og et sameie.