SALG: Dette er bygården Boligbygg har fått tilslag på. Foto: Studi Oslo for Privatmegleren
SALG: Dette er bygården Boligbygg har fått tilslag på. Foto: Studi Oslo for Privatmegleren

Her er Boligbyggs første kjøp etter skandalen

Oslos kommunale foretak Boligbygg har fått budaksept på første kjøp etter at foretaket i høst gjenopptok kjøpsaktiviteten.

Publisert Sist oppdatert

Kjøpet har forbehold om flere vurderinger og godkjenninger, ifølge en pressemelding.

Bygården som foretaket har fått tilslag på ligger på Vålerenga i Oslo, og er et betongbygg fra 1938 med 20 toromsleiligheter. Boligbygg har fått aksept for sitt bud på 60 millioner på Etterstadgaten 26, som er lik prisantydningen. Bygården ble solgt i markedet som eiendomsaksjeselskap, og fire budgivere deltok i budrunden.

Kjøp av eiendom over 50 millioner skal behandles av bystyret. Den inngåtte avtalen om kjøp har blant annet forbehold om en selskapsgjennomgang (due diligence) og bystyrebehandling.

LES OGSÅ: Lokalene ikke ble overlevert i tide

– Dersom gjennomgangen ikke fører til funn som kan gjøre at vi trekker oss fra avtalen, vil styret behandle saken i januar. Om kjøpet godkjennes, vil saken sendes videre til bystyret. Vi håper på bystyrebehandling i mars, sier Kaja Strøm-Håkonsen, som er ny leder for Boligbyggs nyopprettede seksjon for kjøp og salg.

– Denne bygården har mange av de kvalitetene vi ser etter i en eiendom. Den er sentralt beliggende i et område med få andre kommunale boliger og har små leiligheter fordelt på to oppganger, påpeker hun.

Boligbyggs kjøp av eiendommer ble stanset i oktober 2017 etter at det ble avdekket manglende kontroll og mangelfulle rutiner knyttet til kjøpsaktiviteten i årene 2015-2017. I september 2018 leverte Deloitte sin granskningsrapport om eiendomstransaksjoner. Det siste året har Boligbygg jobbet med å få på plass nye rutiner og ruste seg til å gjenoppta kjøpsaktiviteten.

LES OGSÅ: Satser millioner i hjembygda

– Vi fikk klarsignal fra byrådet i august til å starte med kjøp av eiendommer igjen, og det er satt av midler i kommunens budsjett. Det er stort behov for kommunale boliger i Gamle Oslo, og jeg er glad for at vi har funnet en bygård som passer godt til vårt formål, sier administrerende direktør Marit Leganger i Boligbygg.

Powered by Labrador CMS