SOLGT: Dette er bygården Boligbygg har kjøpt etter godkjenning fra bystyret.
SOLGT: Dette er bygården Boligbygg har kjøpt etter godkjenning fra bystyret.

Boligbyggs første kjøp er godkjent

Koster det mer enn 50 mill må bystyret godkjenne kjøpet. Det er nå gjort.

Publisert Sist oppdatert

Fredag godkjente bystyret Boligbyggs kjøp av Etterstadgata 26 AS på Vålerenga i Oslo, eiendomsselskapet som eier bygården Etterstadgata 26. Dette er Boligbygg sitt  første kjøp etter at foretaket i fjor høst fikk lov til å kjøpe eiendommer igjen.

LES OGSÅ: Selger på Vålerenga

Bygården er fra 1938 og rommer 20 to-romsleiligheter. Overtakelsen skjer allerede 14. mai 2020. Boligbygg skal så avvikle eiendomsaksjeselskapet, og rehabilitere våtrommene før leietakerne kan flytte inn, ifølge en pressemelding.

LES OGSÅ: PBE liker dårlig å bli stresset

– Vi gleder oss over å ha kjøpt en eiendom som bidrar til å korte boligkøen i et presset område. Denne bygården har mange av de kvalitetene vi ser etter. Den er sentralt beliggende i et område med få andre kommunale boliger og har arealeffektive leiligheter. Vi stiller høye krav til brannsikkerhet, og derfor er det også en stor fordel at bygget er i betong, sier Kaja Strøm-Håkonsen som leder Boligbyggs seksjon for kjøp og salg.

LES OGSÅ: Må betale millioner til Bonum

Boligbygg  kjøpte den gamle gården for prisantydningen på 60 millioner kroner. Kjøp av eiendom over 50 millioner kroner må behandles og godkjennes i bystyret. Foretaket ventet spent på siden budaksept i desember 2019, og påfølgende behandling i styret tidligere i år. Saken ble utsatt en måned ettersom marsmøtet i bystyret ble avlyst på grunn av corona-situasjonen.

LES OGSÅ: Satser over 100 mill på nye hotellrom i sentrum

– Med bystyrets godkjenning har vi nå fått testet flere av fasene i vår nye kjøpsprosedyre. Nå fortsetter vi jakten på små og mellomstore bygårder for å kunne tilby flere boliger til byens vanskeligstilte. Vi ønsker primært bygårder med 6-25 boliger i områder der vi fra før ikke eier mange boliger. De fleste bydeler har behov for flere kommunale boliger. Særlig har vi et stort behov for moderne bygg med heis og universell utforming, gjerne bygget iht. TEK 10 eller 17, utdyper Strøm-Håkonsen.

LES OGSÅ: Ber om 75 mill for 23 mål på elvebredden

 

Powered by Labrador CMS