NORSK KJØPER OG SELGER: Skoleeiendommen i Trollhättan selger fra Fearnley til Vika.
NORSK KJØPER OG SELGER: Skoleeiendommen i Trollhättan selger fra Fearnley til Vika.

Vika-syndikat kjøpte fra Fearnley (+)

Et selskap satt opp av Vika Project Finance har kjøpt et skolebygg i Sverige med en 19 år lang leieavtale fra et Fearnley syndikat.

Publisert Sist oppdatert

Eiendommen er beliggende i et populært boligområde i Trollhättan og er leid ut til Fridaskolorna AB, et privatskoleselskap med fem skoler og 25 års driftshistorie. Leieavtalen er uoppsigelig med en varighet på ca. 19 år, der leietaker også har rett til å forlenge leieforholdet med en ny periode tilsvarende ti år. Den årlige husleien er anslått til ca. 10,7 millioner svenske kroner, som tilsvarer en leiepris på ca. 1 445 kroner per kvadratmeter for bygget med et samlet areal på ca. 7 400 kvadratmeter.

Det vil i løpet av året ferdigstilles en omfattende renovasjon av eiendommen, som beløper seg til over 50 millioner svenske kroner.

– Vi er godt fornøyd med den gjennomførte tilretteleggelsen og kjøp av en tiltalende og nyoppusset skoleeiendom, med en langsiktig og anerkjent leietaker i et vekstområde i sentrale Vest-Sverige. Transaksjonen representerer vårt andre kjøp i Sverige, sier Thomas Leskovsky i Vika Project Finance.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.