KARRIERE: Clarksons Property Management har hentet Ole-Jacob Leirskar. Han starter 1. september 2023.
KARRIERE: Clarksons Property Management har hentet Ole-Jacob Leirskar. Han starter 1. september 2023.

Topper laget med Ole-Jacob Leirskar

Ole-Jacob Leirskar blir ny partner og eiendomssjef i Clarksons Property Management.

Publisert

– Etter fem år i Attivo gleder jeg meg til å bli en del av eiendomsteamet til Clarksons, en bedrift med stor kompetansbredde, sier Ole-Jacob Leirskar.

Han er et kjent navn i bransjen, særlig fra flere år som senior utleiemegler i Akershus Eiendom.

Leirskar er utdannet sivilingeniør fra NTH og har erfaring fra entreprenørbransjen, eiendomsforvaltning og prosjektering blant annet i Vital Eiendom, Oslo Areal, First Newec Asset Management, og sist bolig- og næringsutvikling i Attivo AS.

Han starter i Clarksons 1. september.

Satser på verdiskapende arbeid

Hans Martin Haug, senior partner i Clarksons Project Finance forteller at historisk ser de at en betydelig andel av avkastningen i deres prosjekter kommer som følge av et aktivt eierskap, hvor de har klart å utnytte potensialet i sine eiendommer. Det være seg utleie av ledige lokaler, forlenge kontrakter, konvertering, rehabilitering eller utvikling.

– Bransjen erkjenner nok at mye av avkastningen de siste årene har kommet som følge av en generell verdiøkning på eiendom, men nå er den komponenten negativ. Det måtte jo snu en dag, så vi har de siste årene valgt «å staffe» opp med egne ansatte på teknisk forvaltning med spisskompetanse på alle underfag, egne prosjektledere, utleieforvaltere, forretningsførere og til og med egen arkitekt slik at vi som forvalter kan håndtere alle situasjoner og muligheter kjapt og effektivt, sier Haug, og understreker at det ikke er noe mål i seg selv å være flest mulige ansatte, men at de håper og tror at deres spisskompetanse i alle ledd gjør at deres kunder føler seg trygge på at de kan håndtere prosjektene på en profesjonell måte.

– Med Ole-Jacob og hans brede kompetanse på laget, har vi nå tatt enda et steg videre. Han er dyktig og vi satser bevisst på verdiskapende arbeid, som er det som må til fremover, fortsetter Haug.

Alt du trenger på ett sted

– Det som er veldig attraktivt med Clarksons er at man sitter som et nav i et hjul og kan trekke på all type kompetanser. Her har du en dynamisk organisasjon, de har til og med inhouse arkitekt og alle ressursene ser jeg for meg kan bidra til effektive og gode løsninger, sier Leirskar om sin nye arbeidsplass.

Haug nikker og bekrefter at selskapet har en enorm dynamikk.

– Vi har mange tilfeller hvor vår arkitekt på en dag har tegnet opp mulighetsstudier på et bygg, dette bruker vi også i budrunden. Vi blir trygge på det vi kjøper, sier Haug og legger til: – Vi har eksempler på leieforhold hvor det har tatt 2–3 uker fra vi kom i kontakt leietakeren til alt var tegnet opp, ferdig prosjektert og signert, det hadde aldri skjedd om vi hadde måtte gjøre dette eksternt. Det er ekstremt viktig på forvaltning å vite hva du kjøper. Vår faggruppe har blitt bra tverrfaglig, understreker han.

– Nå ser jeg ser frem til å være med å bidra til å kommersialisere eksisterende og kommende prosjekter i Clarksons regi, sammen med resten av teamet, avslutter Leirskar.

Snart fyller Clarksons Property Management 15 år, og teller totalt cirka 60 ansatte tilknyttet eiendomsavdelingen.

Powered by Labrador CMS