MILLIARDER: Ivar Tollefsens Heimstaden har utvidet sin boligportefølje i Danmark, med blant annet Brænderigården 1-27 i Holstebro.
MILLIARDER: Ivar Tollefsens Heimstaden har utvidet sin boligportefølje i Danmark, med blant annet Brænderigården 1-27 i Holstebro.

Tollefsen har vært på shoppingtur i Danmark

Heimstaden Bostad legger 3,5 milliarder kroner på bordet for 1.473 boliger.

Publisert

Den danske porteføljen består av totalt 34 eiendommer, hvorav 18 inneholder 680 eksisterende boliger og en næringsdel.

De resterende 16 eiendommene som skal ende med 793 boliger er under bygging og skal stå ferdig i løpet av de neste to årene, ifølge en pressemelding.

Porteføljen består hovedsakelig av rekkehus og tomannsboliger i eller nær mellomstore byer som Vejle, Herning og Holstebro.

Strategi

- Dette kjøpet passer godt inn i strategien for å utvide porteføljen vår i og rundt vekstbyer, hvor vi også bidrar til lokal verdiskaping, sier investeringsdirektør Christian Fladeland blant annet.

Inkludert prosjektene som er under bygging, har porteføljen en estimert brutto leieinntekt på 186 millioner svenske kroner årlig og netto driftsinntekt på 148 millioner fullt utleid.

- Vi tar sikte på å tilby hjem for kunder i alle livsfaser og bidra til et sunt boligmarked. Vi er allerede sterkt tilstede på Jylland og Fyn, og de nye eiendommene utfyller godt vår eksisterende portefølje, påpeker Heimstadens danske sjef Michael Byrgesen Hansen.

Nøkkeltall

• Kjøpssum: 3,5 milliarder SEK (2,5 milliarder DKK)

• 34 eiendommer hvorav 1 næring

• 1.473 boliger (120.944 kvm) hvorav 793 boliger (63.943 kvm) er under bygging

• 4 næringsenheter (3.732 kvm)

Powered by Labrador CMS