GÅR SAMMEN: Stian Bang (i midten) har fått Time Park ved Henrik Begby Andersen (til venstre) og NorgesGruppen ved Truls Fjeldstad inn på eiersiden hos parkeringsutfordreren Parkly.
GÅR SAMMEN: Stian Bang (i midten) har fått Time Park ved Henrik Begby Andersen (til venstre) og NorgesGruppen ved Truls Fjeldstad inn på eiersiden hos parkeringsutfordreren Parkly.

Thon og NorgesGruppen inn i Parkly

Parkeringsoperatøren Parkly har fått med Norges Gruppen og Olav Thon Gruppen på eiersiden.

Publisert Sist oppdatert

Det er gjennom sine selskaper NG Lading og Parkering og Time Park, at Norgesgruppen og Olav Thon Gruppen har gått inn på eiersiden i Parkly med henholdsvis 9,44 og 4,72 prosent. Time Park har i tillegg en opsjon på ytterligere 4,7 prosent.

– Parkly er en frisk utfordrer i et marked som virkelig trenger en push. Selskapet har en unik teknologisk plattform som vi mener gir et stort vekstpotensial for selskapet, sier konserndirektør Truls Fjeldstad i NorgesGruppen.

Han mener timingen for NorgesGruppen er svært god fordi Parklys teknologi bidrar positivt i den eksisterende strategien for utvikling av gruppens parkeringsanlegg og utbygging av elbillading.

– Parkly har teknologi og konsepter som gjør at dette er en god investering i seg selv. I tillegg er selskapets løsninger relevante for Time Park. Parkly har skalerbar teknologi som effektiviserer interne prosesser, gir driftsstabilitet og samtidig gjør parkering enklere for bilistene, sier Henrik Begby Andersen, daglig leder i Time Park.

Parkly ble etablert i 2019 og tilbyr eiere av parkeringsplasser over hele Norge kamerabaserte parkeringsløsninger som tar ned kostnader og øker lønnsomheten. I 2022 hadde selskapet en vekst på mer enn 100 prosent fra året før, og en omsetning på over 20 millioner kroner.

Daglig leder Stian Bang i Parkly mener avtalen med de to nye eierne er banebrytende.

– På kort sikt gjør dette at vi får flere hundre parkeringsanlegg inn i kundeporteføljen, samtidig som det setter et kvalitetsstempel på vår virksomhet. På lang sikt gir det oss mulighet til å utvikle nye tjenester som gjør parkering enklere både for plasseierne og brukerne deres, sier Bang.

Powered by Labrador CMS