SUKSESS: De 20 første gikk unna i ekspressfart, nå venter 20 til.
SUKSESS: De 20 første gikk unna i ekspressfart, nå venter 20 til.

Suksess i den leilighetsløse bygda

Første halvpart av prosjektet til over 80 millioner forsvant som dugg for sola.

Publisert Sist oppdatert

Boligmarkedet i Hurdal kommune som ligger to mil nord for Gardermoen, består for det aller meste av eneboliger og småhus. Leilighetsprosjekter er nærmest fraværende.

Kombinasjonen svært lave boligpriser sammenlignet med resten av regionen, få arbeidsplasser og nesten ingen bevegelse i folketallet har ikke akkurat fristet boligutviklerne som ellers velter seg i suksess på nærmest alle kanter.

LES OGSÅ: Kan bli en av byens flotteste eiendommer

Prosjektet Brustadkollen viser derimot at noe er på gang i den naturskjønne bygda. Dette er ett av de første leilighetsprosjektene i kommunen og skal bestå av 40 enheter i lavblokker. Allerede før første trinn på 20 ble lagt ut for salg i juni i fjor var flere solgt. Da jula kom var alt borte, og det overrasker Fredrick Jansen i Privatmegleren.

– Brustadkollen har definitivt levert i et relativt uprøvd leilighetsmarked. Å selge 20 av 20 på så kort tid her er veldig bra, og jeg vil helt klart si det har vært et oppdemmet behov, påpeker han.

LES OGSÅ: Fører digital handelskrig mot korona

Det er Aas & Nordal Entreprenørforretning i nabokommunen Nannestad som står bak prosjektet, og de er nå i gang med grunnarbeidet på tomta.

– De driver for fullt og prosjektet ser ut til å bli gjennomført etter planen, det vil si med innflytting før jul, forteller Jansen.

Selv om utbygger har 40 leiligheter på blokka var Jansens første målsetting å selge 20.

– Vi måtte gjøre en grundig analyse av markedet og behovet i Hurdal først og brukte deretter god tid på det første trinnet. Så startet vi med ti leiligheter, og gjorde litt om på planløsningene for de ti neste da vi så hva folk ville ha, sier han.

LES OGSÅ: Bostyrer er kritisk til utbytte

Resultatet er leiligheter fra 49 til 82 kvadratmeter, med priser fra 1,79 millioner kroner til 2,39 millioner. Totalt 1.341 kvadratmeter.

– Det gir en snittpris på 32.000 kvadratmeteren og en gjennomsnittlig utsalgspris på 2,15 millioner per leilighet. Vi måtte også se an hvilke verdier folk satt på, særlig med tanke på eldre mennesker som ikke vil gå særlig opp i pris. Utgangspunktet vårt var at de nesten skulle kunne bytte rent verdimessig, men vi solgte raskere enn forventet, poengterer han.

Dette betyr en salgspris på rundt 43 millioner kroner, og det neste kommer til å være mer eller mindre identisk.

– Hvem kjøper leilighet i Hurdal?

LES OGSÅ: Solgte mye rett før korona

– En del er voksne folk som vil ut av eneboliger, og de fleste så langt har vært lokale. Det var også dem vi først og fremst fokuserte på. Så er det noen utenfra og noen som har kjøpt med tanke på å flytte inn på sikt og leier ut i mellomtiden. Aldersmessig går spennet fra begynnelsen av tjueåra til over 90, så vi har truffet godt der, sier Jansen.

– Var dere bevisste på nettopp det?

– Ja, for vi ser at en slik spredning skaper bedre bomiljø. Det virker som om folk i Hurdal er fornøyde med prosjektet vårt og det er en ekstremt godt start, sier Jansen med tanke på de neste 20 leilighetene.

LES OGSÅ: Får snart vite om de kan bygge 270 leiligheter i strandsonen

– Vi prøvde noe nytt, ser at det fungerer og at det er plass til flere leiligheter i Hurdal. Det går selvsagt en grense et sted, men jeg håper vi kan begynne å selge på det siste trinnet til jul, sier Fredrick.