Aktuelt:

TAR LENGER TID Å SELGE: Tone Krange, hyttesjef i DNB Eiendom, mener selgere av hytter må belage seg på å bruke lenger tid på å selge i tiden fremover.
TAR LENGER TID Å SELGE: Tone Krange, hyttesjef i DNB Eiendom, mener selgere av hytter må belage seg på å bruke lenger tid på å selge i tiden fremover.

Stort fall i hyttesalget

Hyttesalget har falt med nesten 30 prosent i år. Men prisene har steget.

Publisert

Prognosesenteret er ute med tallene for hyttesalget i år, og tallene viser en volumnedgang i tinglyste hyttesalg på 28,7 prosent.

– Aller størst er nedgangen i fjellhytte-segmentet, hvor det ble solgt 34,5 prosent færre hytter sammenliknet med tilsvarende periode i 2021, sier Tone Krange, hyttesjef i DNB Eiendom.

Selv om salget av hytter har falt kraftig, har det vært en vekst i medianprisene på hele 13,3 prosent, tilsvarende nesten dobbel så høy prisvekst som i boligmarkedet ellers. Men det er store forskjeller i prisutviklingen mellom de ulike segmentene.

– Det er innlandshytter som har den kraftigste prisveksten så langt i år med en oppgang på 28,2 prosent. For fjellhyttene, utenom alpinområdene, sto prisene nærmest på stedet hvil med en vekst på 0,7 prosent. For hytter som ligger i eller i nærhet av alpinanleggene var veksten på solide 6,3 prosent, sier Krange.

Hun mener utviklingen i fjellet har sin naturlige forklaring.

– Alpinområdene er attraktive og fortsatt veldig populære blant kjøpere, og folk er villige til å betale for totalopplevelsen de tilbyr. Det kan virke som fjellhyttemarkedet ellers er litt mettet etter rekordhøy aktivitet og sterk prisvekst i de to foregående årene.

Krange forventer en utflating av hytteprisene og mindre aktivitet i hyttemarkedet.

– Skal du selge nå, må du belage deg på at det sannsynligvis vil ta noe lengre tid enn det har gjort de to siste årene. Du kan nok heller ikke forvente at et tosifret antall interessenter på visning. Impuls-kjøperne er borte fra markedet, og salget av ferieboliger i utlandet, som Spania, har tatt seg opp i 2022.

Powered by Labrador CMS