VOKSER: Flere og flere begynner å få øynene opp for denne helårsdestinasjonen.
VOKSER: Flere og flere begynner å få øynene opp for denne helårsdestinasjonen.

Stor utvikling på gang i fjellsida

Blådalslia som nå begynner å ta form ser ut til å ha truffet innertier i markedet.

Publisert

Rett på andre siden av elva fra Strandafjellet Skisenter ser snart det nye hyttefeltet Blådalslia dagens lys. Her har utviklerne lagt ut 55 hyttetomter for salg, og det første trinnet skal være byggeklart til sommeren.

Tomtene som måler mellom 700 og 1.200 kvadratmeter selges med en snittpris på 1,3 millioner kroner, og salget nærmer seg nå 50 prosent.

- Dette området har ligget urørt i mange år, men i 2019 gikk skisenteret og to lokale investorer sammen og kjøpte det nettopp med tanke på å bygge fritidsboliger for å skape mer aktivitet på fjellet. Vi startet med infrastrukturen til tomtene i august i fjor, sier prosjektleder Mats Riksheim.

Når hele Blådalslia er bygd ut om noen år, teller området oppunder 200 fritidsleiligheter i tillegg til hyttene. Selv om det aktive salget blir iverksatt først i disse dager og hyttebyggingen ikke starter før 1. juni, har selskapet allerede solgt 19 av 22 tomter. I tillegg til er det reservert sju. Og før arkitekten har blitt ferdig med å tegne de første leilighetsbyggene har det kommet inn 30 henvendelser.

Strandafjellet som ligger midt mellom Ålesund og Geiranger har gjennomgått en voldsom vekst de seneste årene med mange nye fritidsboliger. At skisenteret i 2019 investerte betydelig beløp i snøproduksjon viste seg å være et sjakktrekk for alle parter.

- Vi merket en betydelig økning i henvendelser og salg etter den flotte starten på vintersesongen, hvor Strandafjellet skisenter kunne vise til kjempeforhold tross at den naturlige snøen uteble. Da så vi effekten av å ligge ved et ski-senter som har investert i toppmoderne snøproduksjonsanlegg. I tillegg bygger de et nytt servicebygg i år – inkludert blant annet restaurant, kafé og skiutleie. Dette vises igjen på kundene som har kjøpt tomt, hvor vi har flere kjøpere fra Stryn og reservasjoner fra både Molde og ytre-Sunnmøre, påpeker Riksheim som synes det er stas at nedslagsfeltet deres utvides.

Det første hyttefeltet i lia skal stå klart i 2021. Så er meningen å fortsette kontinuerlig med å utvikle de 23 neste tomtene. Og i første omgang starter de med bygging av to leilighetsbygg.

- Vi kunne nok ha delt opp feltet i flere tomter, men vi satte like godt i gang siden denne reguleringsplanen allerede var godkjent. Dessuten er det godt med stor plass og det ser vi gevinsten av nå. Men vi legger ingen føringer for hva slags hytter folk vil bygge, sier han.

Riksheim tør ikke spå hvor mye det skal bygges for i hyttefeltene i Blådalslia, men sier prisen for leilighetene antakelig starter på 2,5 millioner kroner.

- Trolig går vi for 40 og 80 kvadratmeter, og muligheten til å slå sammen en stor og en liten. Da dekker vi de aller fleste behov. Totalt er det er snakk om betydelige investeringer, poengterer han.

I tillegg til utviklingen i Blådalslia ligger det flere reguleringsplaner på høring i Stranda kommune. Mye tyder dermed på at destinasjonen skal vokse kraftig i nær fremtid.

- Strandafjellet begynner å bli veldig attraktivt ikke minst fordi det blir mer og mer fokus på helsårsferie. Vi vet at også andre aktører har hatt god respons på salg av både tomter samt hytter og leiligheter – hvor tilgjengelige enheter er solgt før ferdigstillelse. Med flere store turistdestinasjoner rundt oss er det dermed gode muligheter for eierne til å leie ut både sommer og vinter. Vi har sagt at all infrastruktur til hyttetomtene våre skal være ferdig i 2023. Så går det naturligvis noe tid før alt er bygd, men jeg er sikker på at veldig mye er ferdig om fem år, sier Riksheim.

Blådalslia AS ble stiftet september 2019. Eierne er:

* Strandafjellet Skisenter AS 60% - v/Frode Kjølås, Per Magne Grøndahl og Bjarte Tunold.

* Nordang Holding AS 20% - v/Kjetil Nordang.

* Ronja Capital AS 20% - v/Roger Halsebakk.

Hør Estates nye podcast Bak fasaden med DJ & Rønne her med Christian Ringnes som gjest:

Powered by Labrador CMS