Stenger Grand Cafe

Publisert Sist oppdatert

40 årsverk blir borte når restauranten stenger 1. september 2015.

– Det er trist å måtte stenge. Vi har snudd hver sten for å finne en bærekraftig løsning for videre drift, men underskuddene er så store at vi ikke klarer å regne oss frem til lønnsomhet med noen av de forslagene vi har tatt frem sammen med de ansatte og deres representanter. Jeg vil understreke at vi har hatt en konstruktiv og dialog med de tillitsvalgte selv om vi dessverre ikke kom i mål med en løsning for videre drift, sier visepresident Helge Krogsbøl i Pandox AB, som driver Grand hotel.

Les også: Thon åpnet nytt hotell

Les også: Thon og Reitan overtar Britannia

Pandox overtok driften av Grand hotel fra Rica 1. mars i år. Hotellet hadde tapt mange penger i mange år. Tallene for 2014 viser et tap på ca. 20 milioner kroner. Ca. 8 millioner av underskuddet stammer fra driften av Grand Cafe.

Driften av hotellet og restaurantene er siden Pandox overtok vesentlig forbedret, men Grand Cafe driver fremdeles med millionunderskudd og ledelsen ser ingen mulighet til å skape lønnsomhet. 

Pandox skal investere 150 millioner kroner i oppussing og modernisering av Grand hotel. For å finansiere oppussingen må driften av hotellet gå i pluss.

Les også: Her er det høyest belegg

Les også: Dette er den dyreste hotellbyen

– Målet er å gjøre Grand hotel til et hotell gjester og ansatte, ja, hele Oslo kan være stolte over. Det vil kreve en stor modernisering av hele hotellet. Tiden er dessverre gått fra Grand cafe. Restauranten har dyktige medarbeidere og mange lojale gjester, men dette har ikke vært nok til å unngå store underskudd. Det er trist, men bare å erkjenne. Når alle forsøkene på å gjenvinne lønnsomhet er uttømt og beslutningen om å stenge er tatt, er det dessverre bare å sørge for en ryddig og god gjennomføring, sier Krogsbøl.

Les også: Kåret til Norges ledende businesshotell

 

Powered by Labrador CMS