OMBRUK: - Vi ønsker å være er en del av løsningen på fremtidens utfordringer, sier daglig leder i Made, Eivor Vik.
OMBRUK: - Vi ønsker å være er en del av løsningen på fremtidens utfordringer, sier daglig leder i Made, Eivor Vik.

Starter med produktdesign for ombruk

Siste skudd på stammen til Mad arkitekter er Made AS, som utvikler produkter og bygningselementer av blant annet gjenbrukte materialer.

Publisert Sist oppdatert

Denne uken lanserer selskapet et helt nytt produkt, sammen med byggesystemprodusenten Tewo.

– Hvorfor starte en ny virksomhet som skal utstyre verden med enda flere ting? Fordi produkter med vekt på et sirkulært livsløp, tidløs estetikk og lang levetid vil vi kunne bidra til å nedskalere utslipp og avfall. Vi ønsker å være er en del av løsningen på fremtidens utfordringer, sier daglig leder Eivor Vik i Made i en pressemelding.

LES OGSÅ: Sparer enorme summer på gjenbruk

– Byggenæringen må finne nye måter å bygge på, for å redusere utslipp og avfall. Vi ønsker å ta en lederrolle innen gjenbruk og ombruk. En av utfordringene er å finne materialer fra eksisterende bygg som skal rives, som er egnet til ombruk. Det er behov for å utvikle bygningselementer og materialer tilpasset dette behovet. Vårt konsept passer godt inn i dette bildet, sier CEO Nicolai Riise i morselskapet Mad.

Bak det nye selskapet står arkitekt Eivor Vik. Hun har mastergrad fra arkitekthøyskolen i Bergen og erfaring som arkitekt for blant annet Bjarke Ingels Group i København og Helen & Hard i Stavanger.

– Alle som utvikler, bygger og leier ut eiendom, og som er opptatt av å bidra til å redusere utslippene, bør følge godt med. Jeg gleder meg og er naturligvis spent på mottakelsen, sier Vik.

Se også Mad Arkitekters CEO Nicolai Riise på Estate Play, hvor han forteller mer om prosjektet på Stovner: