MÅ ØKE: Stig Bech må øke boligproduksjonen hvis DNB Markets skal anbefale Solon Eiendom-aksjen. Foto: CF-Wesenberg.
MÅ ØKE: Stig Bech må øke boligproduksjonen hvis DNB Markets skal anbefale Solon Eiendom-aksjen. Foto: CF-Wesenberg.

Solon Eiendom langt bak målene

Solon Eiendom ligger langt bak de ambisiøse målene om boligproduksjon. Det gjør DNB Markets avventende til aksjen.

Publisert Sist oppdatert

Etter at Solon Eiendom la frem resultater sist uke, er meglerfirmaet DNB Markets ute med en oppdatering på selskapet. Analytikerne Simen Mortensen og Niklas Wetterling trekker frem Solon Eiendoms ambisiøse mål fra kapitalmarkedsdagen i april i år, og slår fast at selskapet ligger langt bak målene. Solon Eiendom har ambisjoner om å bygge 700 enheter innen 2024 og har guiden levering av 290 boliger i 2020. «Men guidingen for tredje kvartal slår fast at bare 186 boliger vil bli levert i 2020», skriver DNB-analytikerne i oppdateringen.

Les også: Seltor går for Bentley

Dermed kutter DNB Markets anslagene for inntjening i Solon Eiendom i 2020 betydelig. «Selv om ledelsen fortsatt tror på sine tidligere målsettinger, må vi se en økning i salgene før vi kan prise inn oppsidepotensial i aksjen. Vi opprettholder vår Hold-anbefaling og har kuttet vårt kursmål til 34 kroner (fra 37 kroner)», skriver DNB Markets. Aksjekursen sluttet mandag på 33,90 kroner.

Dersom Solon Eiendom får fart på boligproduksjonen, kan det også bli fart i aksjen. DNB Markets opererer også med et såkalt optimistisk case, hvor aksjen kan gå til 90 kroner. Det fordrer at selskapet klarer sitt langsiktige mål om å selge 700 boligenheter i året og at markedssentimentet i Norge fortsetter å være positivt og at boligprisene fortsetter å stige.

Dersom Solon Eiendom ikke klarer å skape noen verdier utover dagens Net Asset Value (NAV), mener DNB Markets at aksjen ikke er verdt mer enn 20 kroner.

Se Solon-sjef Stig Bech fortelle om Solon-modellen her: