VIKTIG: Middelthunet blir viktig for boliggiganten i inneværende år. Foto: Veidekke
VIKTIG: Middelthunet blir viktig for boliggiganten i inneværende år. Foto: Veidekke

Solgte boliger for 6,3 milliarder

- Vis så en solid økning i salget fra foregående år i både Norge og Sverige, sier konserndirektøren.

Publisert Sist oppdatert

Veidekke solgte  1.155 boliger i fjor, med en totalverdi på 6,3 milliarder kroner. Det er 305 flere enn i 2018, ifølge en pressemelding.

Antallet for fjerde kvartal stoppet på 256 boliger – 154 i Sverige og 102 i Norge. Boligsalget økte sammenlignet med tredje kvartal, og økningen kom i Sverige.

LES OGSÅ: Tollefsen snappet kremeiendom

– I 2019 så vi en solid økning i salget fra foregående år i både Norge og Sverige. I Norge har vi truffet bra med prosjekter i både Oslo og Trondheim. Gledelig er også det positive taktskiftet i Sverige, selv om det vil ta noe tid før det økte salget gir utslag på antallet boliger i produksjon, sier konserndirektør Jørgen Wiese Porsmyr.

Han påpeker også at et nytt salgstrinn på Middelthunet (94 enheter) og første trinn av Løren Botaniske (70 enheter) i Oslo, samt første del av trehusprosjektet Cederhusen i Stockholm (60 enheter) i første kvartal 2020, blir viktige for aktiviteten gjennom året.

LES OGSÅ: Kjøpte “Sharifbygget”

Verdien av de solgte boligene var 1,3 milliarder kroner i 4. kvartal, hvorav Veidekkes andel var 978 millioner. Samlet for året ble det solgt boliger for 6,3 milliarder kroner, hvorav Veidekkes andel var 4,3 milliarder kroner.

LES OGSÅ: SPG kjøper i Bærum

Ved utgangen av 2019 hadde konsernet 2,215 boliger i produksjon, hvorav Veidekkes andel er 1.732 boliger. Salgsgraden for boliger i produksjon er 78 prosent.