Content

Grundig rengjøring: Her spyles fasadeplatene i Lyderhorn Borettslag med miljøvennlige kjemikalier, høyt trykk og optimal temperatur. Foto: Highphoto/Kristian Gustafsson
Grundig rengjøring: Her spyles fasadeplatene i Lyderhorn Borettslag med miljøvennlige kjemikalier, høyt trykk og optimal temperatur. Foto: Highphoto/Kristian Gustafsson

Slik ser fasadeplatene ut 30 år senere

For 30 år siden ble Lyderhorn Borettslag oppgradert med fasadeplater fra Steni. Siden den gang har platene måttet tåle mye vær, skitt og vind, men etter en grundig vask ser de fortsatt ut som nye.

Publisert Sist oppdatert

– Steni har nylig økt garantien på fasadeplatene til 60 år, så det at de er like fine etter 30 år er som forventet. Men det er selvfølgelig gøy å se det i praksis, sier regionsjef for Steni Oslo, Ståle Kristiansen. Han har akkurat vært vitne til et imponerende stykke arbeid der fasaden på den høyreiste blokka i Lydehorn Borettslag ble grundig rengjort. Resultatet er en strøken fasade, nærmest som ny.

– Vi jobber hver eneste dag for at våre fasadeplater skal være så slitesterke, miljøvennlige og estetisk fine som mulig. Dette er således et godt bevis på at jobben vi gjør og produktene vi lager er av ypperste kvalitet, sier han.

Se video av jobben her

Gode samarbeidspartnere

Når det kommer til selve rengjøringen av fasadeplatene er dette en jobb Steni har valgt å overlate til spesialister de har inngått samarbeid med. – Både Blue & Green og Niro Gruppen er blant landets beste på kjemikalier og rengjøring av fasader. Dette trekant-samarbeidet har stor verdi for alle involverte, og jobben som nå er gjort på Lyderhorn Borettslag er nok bare en av mange slike jobber vi kommer til å gjøre sammen fremover, sier Kristiansen.

Store kontraster: Det er lett å se effekten av rengjøringen som gjennomføres. Foto: Highphoto/Kristian Gustafsson
Store kontraster: Det er lett å se effekten av rengjøringen som gjennomføres. Foto: Highphoto/Kristian Gustafsson

Og kanskje aller viktigst: De som bor i borettslaget, og bruker dette daglig, er strålende fornøyd med de nyvaskede fasadene.

– Beboerne er kjempefornøyde med resultatet, og det blir lagt godt merke til i området. Jeg får positive tilbakemeldinger fra folk som kommer gående forbi også, sier daglig leder i Lyderhorn Borettslag, Atle Midtbø.

Holdbare og vedlikeholdsfrie

Et annet borettslag som skal nyte godt av fasadeplater fra Steni de neste tiårene er Solheimslien Borettslag i Bergen. Totalt åtte blokker har blitt rehabilitert, og de gamle laminatplatene er nå byttet ut med fargerike og slitesterke fasadeplater fra Steni. – Det var viktig at fasadeplatene skulle være så holdbare og vedlikeholdsfrie som mulig. Det sier arkitekt Lena Beate Keilegavlen i Arkitektgruppen Cubus som fikk oppdraget med å oppgradere blokkene.

Les mer om prosjektet i Solheimslien Borettslag her.

Powered by Labrador CMS