Utvikling:

TRE HOVEDBYGG: Planen omfatter tre hovedbygninger med skrå takflater.

Slik blir avslutningen på Barcode-rekken

Oslo S Utvikling og Hav Eiendom ønsker å oppføre 55.600 kvadratmeter, deriblant 60-80 leiligheter. PBE mener at høydene må reduseres.

Publisert

– Utbyggingen i Bjørvika er ett av de mest omfattende byutviklingsprosjektene i Oslo i nyere tid. Planforslaget vil fullføre den positive utviklingen i Dronning Eufemias gate/ Bispegata, heter det i planforslaget for felt C6 i Bjørvika.

Gjennom Bjørvika-planen ble det gitt en opsjon om å etablere Universitetets kulturhistoriske museum på C-feltene. Opsjonen hadde en tidsbegrensning på 10 år etter planvedtak. Fristen utløp i juni 2014, og ettersom det ikke lenger er aktuelt å regulere feltene til kulturhistorisk museum, foreslås planområdet omregulert til forretning, diverse offentlig og privat tjenesteyting, messehall, konferansesenter, forskningssenter, kontor, bevertning, hotell, bolig med mer.

LPO/A-lab

Planen omfatter tre hovedbygninger med skrå takflater og en forlengelse av Trelastgata. Kvartalet i vest består av et næringsbygg på 13 etasjer (ca. 54 m), et boligbygg på 14 etasjer (ca. 50 m) og en lav base/torg. Det østlige kvartalet omfatter et næringsbygg på 9 etasjer (ca. 41 m).

Det kan bli 60-80 leiligheter i prosjektet.

LPO/A-lab

– Etablering av nye næringsbygg og boliger sentralt og nær et kollektivknutepunkt vil bidra til redusert transportbehov og styrking av klima- og miljøvennlige transportformer. Nærområdet vil bli aktivisert gjennom fortetting og etablering av kontor, publikumsrettet virksomhet, samt boliger, påpekes det i planforslaget.

– Området får tilførsel av økt antall beboere og arbeidstakere. Dette vil gi økt aktivitet gjennom hele døgnet. Planområdets strategiske beliggenhet gjør at revitalisering og tilførsel av flere boliger vil styrke Bispegata/ Bjørvika i en bymessig sammenheng. Boliginnslag vil gjøre Bispegata til et tryggere sted å ferdes på kvelds- og nattestid. Fjernvirkningen av planområdet vil endre seg drastisk, og prosjektet vil få en synlighet fra mange steder i bybildet.

Plan- og bygningsetaten (PBE) er positiv til hovedkonseptet, men mener at det må gjøres flere større og mindre endringer før planforslaget kan anbefales.

– En reduksjon av høydene er det viktigste punktet. Vi anbefaler at forslagsstiller justerer planforslaget etter offentlig ettersyn i henhold til de anbefalte justeringer og bedre sikring av planforslaget, uttaler etaten.

PBE stiller med eget alternativ 2 til offentlig ettersyn der de fleste av punktene er tatt inn, og vil vurdere å fremme dette alternativet til politisk behandling «dersom forslagsstiller ikke følger opp disse punktene tilfredsstillende i sitt alternativ etter høringen».

Powered by Labrador CMS